Followers

Archive for 2010

2nd BABY CHECKLIST!!!!



Entry ditepek sampai due date!!!!
(jgn hangin & jgn marah)

Dah masuk 5bln...so time nie da kena prepare few thing for my new baby nie!!!
Ada yang kata x payah prepare byk sgt, beli sikit2 jerkk...
tapi pada aku tetap kena list down ape yang x ada or nak tambah..

For The Baby :
1-Baju (For Newborn) 2
2- Romper 1set
3- Sarung kaki & tangan 2set
4- Barut 3
5-  Botol susu
6- Tilam baby (kena beli sbb yg lama dah lunyai, 3genarasi maner x lunyai)
7- NB pempers
8- Drapolene
9- Baby wipes
10- SebaMade Toiletries
11- Cotton buds & ball
 12- Gripe Water
13- Mosquito Net 
14- Baby Manicure Set 



For The Mommy :
1- Breast pam (nk beli satu jerk lagi..senang kalo ader 2)
2-Maternity Pad
3- Nursering Bra 1pcs
4- Nursing Pad (Washable) - 2
5- Nursing Pad (Disposible)- 1p
6- Nipple Cream - 1
7- Set Bersalin (Leesa Formula)
8- Supplement penambahan susu badan (wajib okeehh)


buat masa nie ini shj...nnt ader paper lagi..akan ku tambah!!!
rasa mcm x byk sgt nie...just tambah apa yang kurang n beli aper yg x ader jerk nie...
baju baiti kena beli after check up next week...nak tunggu gander nya dulu...
baru excited nak beli...hahahaha!!!!


Posted in | 15 Comments

BUDGET 2011




Nak cerita sikit tentang Budget 2011 yang dibentangkan oleh PM kiter semalam..
Alhamdulillah rata2 aku amat gembira mendengar pembentangan yg dibuat semalam tue...
walaupun aku nie x bekerja, suri rumah sepenuh masa & bukan kakitangan awam...
Tapi apa yang dibentangkan semalam itu amatlah aku hargai...
Ini adalah kerana, kesemua 4 stretegi yg di perkenalkan semalam tue,
memenuhi kehendak & keperluan rakyat umumnyer...

Maner x nyer..yang paling aku syok skali bila PM umumkan yang 
Pekerjaan separuh masa untuk surirumah akan dilaksanakan...
so x der la ibu2 mcm aku yg duduk dirumah bosan sgt...ader lah juga sumber pendapatan
untuk membantu keluarga....Bab duty import dimansuhkan tue ofcozzz semua wanita,perempuan suker
bila mendengarnya...ohh terbayang handbag LV, GUCCI, COACH...awwwww..
Duty Import utk semua telephone bimbit pun dimansuhkan...
so pas nie x der la org mencari hand phone local or 'made in China' lg...
Semua mampu beli smartphone yg canggih & berkualiti...
pas nie ber'Tenet' jerk la dihujung jari dimana sahaja berada...

The best part is.....pembelian rumah pertama 100% pinjaman untk golongan berpendapatan 
kurang RM3k dan peluang kedua diberikan kepada
bankrupsi & senarai Hitam...so harapan utk memiliki rumah sendiri membuak2 lah nie...
Wow!!!!! i suker yg nie nyahhh...love u lah Pak NAJIB!!! Vote u ar pas nie....
Terpaksa register SPR cepat2 pas nie...x register lg nie...huhuhu..next election leh undii!!!

Apa pun bersyukur teramat sangat & thank you to our PM Najib Tun Razak...
kerana memahami kehendak rakyat & mendahulukan rakyat...


Posted in , | 3 Comments

Tudung untuk dilelong....
Mari mari cepat tudung Murah!!! teramat murah!!!
cuma RM10 sahaja....

Kenapa? X percaya? Percayalah!!!!





Sila klik disini untuk view semua koleksi


Posted in | Leave a comment

UJIAN ATAU MENGUJI !!!




Bila kita diuji oleh 'ALLAH' ada org kata kita perlu terima nya dgn sabar & tabah...
Tapi pada aku...bukan sekadar perlu terimanya dgn tabah & sabar shj..
Kita juga perlu bagun dari ujian tersebut...
Tak kan lah biler kita diuji dgn tiada pekerjaan kita hanya perlu duduk diam berserah shj...
Kalau macam tue apa sahaja ujian yg dapat maknya x ada kesudahan la kan...

Selalu kita dengar bila dapat sesuatu ujian dari 'ALLAH' org itu pasti akan berkata
'Oh...itu dah tertulis, kita kena redha' ya betul kena redha, tapi sedar tak bahawa setiap kesilapan & masalah
itu adalah dtg dari diri kita sendiri..Redha tak bermaksud merelakan shj..
Bila datang satu masalah, kita perlu bagun, sedarkan diri, cari jalan penyelesaian...
bukan perlu berserah pada takdir semata-mata..ini yg aku nampak silapnya orang kita..
Dapat masalah berserah sahaja pada takdir...Dah macam org buat kesilapan mencuri pulak...
polis datang jerk terus serah diri...padahal pencuri, perompak skarang lagi licik...
pandai lari kan diri untuk selamat...

Dah pulak tu, ada pulak org yg dtg dgn niat kononya nak membantu, tapi masalah sendiri belum tentu 
selesai nie kan pulak nak membantu rakan yang lain...Kalau bantuan & cadangan yang diberikan itu 
adalah sesuatu yang bernas & membawa keuntungan bagi menyelesaikan sesuatu masalah x apa lah jugak...
ini tidak, terpesong pulak dengan kepercayaan yang lain...aduhai...tak ker tambah lagi satu masalah...
Kadang kala buat aku tergelak seketika bila org yang melakukan kesilapan, kejahatan, mempersoal kan 
tentang hukam akhirat...ishhh dah betul sgt ker diri tue sampai nak nasihatkan org lain pulak nie...

Pada aku, masalah atau Ujian atau Dugaan yang diberikan itu meminta kita untuk bagun, sedar kan diri kita
tentang apa yang perlu kita lakukan...bukan hanya berserah, tak kan kita nak jadi seperti
anjing menyalak ke bukit, menunggu bulan jatuh keriba...
Semua perkara didunia nie perlukan usaha, kerja keras...Akhirat dipenuhi dengan amalan..

Jadi kepada mereka2 yang mencuba untuk meyakinkan seseorang itu dgn perkara yang jauh lari dari tajuk
hentikanlah...jangan nak musnahkan kehidupan orang lain demi kepentingan diri sendiri...
Jangan bagi org harapan yang tinggi dengan penantian yang x pasti...itu dah menyiksa kehidupan org namanya...jangan pandai memberikan kata2 yang manis...kerana nanti bisanya memakan diri sendiri...
Jika ada diantara anda-anda semua bersikap seperti diatas nie...cukuplah!! hentikanlah daripada
memberi harapan kepada org...jangan nak memberi cerita2 yg bukan2...
Percayakan ALLAH...itu yang wajib




Posted in | Leave a comment

C.L.E.A.R.A.N.C.E!!!!!!!


HASEENA'S COLLECTION CLEARANCE!!!!!

Harga terendah!!!! Jom terjah sekarang!!!!


 (Click Picture)


 (Click picture)




Posted in | Leave a comment

Check Up @ 29 weeks


 Mak yong yg sedang termenung!!!!


Actually nie cerita last week...
Hari ni baru baiti ada masa nak update kat blog...
last week check up alhamdulillah...segalanya berjalan seperti biasa..
Sampai ajer SALAM terus register cepat2...takut ramai org kang..
jenuh pulak nak menunggu lama..

Bila nama dah dipanggil, macam biasa la Nurse akan amik tekanan darah, 
berat badan & ujian air kencing...
Time timbang berat badan tue...hati mcm nerves sikit...
maner x nyer risau gak kalo2 berat badan x naik2...
Naik jerk atas penimbang tue...haaaaaa haaamik ko....
Naik 6kilo...akak nurse tue x ckp aper2 pun...so kira berjaya n oka lah tue kot...

After a few minutes menunggu, nama baiti di panggil utk masuk jumpa doctor lakk...
sempat lagik masuk2 terus beraya dulu dgn doctor...hahahahaha...
borak2 sikit then terus baring utk scan n check kedudukan baby....
Baby x turun lagikkk....but dlm few weeks nnt insyaallah turn lerk tue...
kasi dia seronok duduk lama2 pusing2 dulu...
Time scan baby tgh syok gerak2..so memang jelas la nampak 
dier tgh dok gerak2 tgn dok tumbuk2...(tumbuk sbb marah kaco dier tido kot)
siap semua sambung borak2 lagik ngan doctor.. tetiba jerk doctor ckp :

Doc : Eh baiti!!! u punyer weight naik mendadak sgt nie kenapa? sampai 6 kilo nie...
i jangka naik dlm 3-4 kilo jerr....
Dengan lajunyer aku pun menjawab : (sambil senyum) Raya doctor...makan sakan lerkkk!!!
Doc : yer ker...ader kencing manis ker?
Me : ishhh...x der kott..sbb sy kurang amik yg manis2 nie...
Doc : Are u sure...(sambil dok sengeh2 kat aku)
Me : Sure...very sure doc... (padahal takut kena amik darah lagikk!!!)
 Doc : ok x per...i see u on next 3 weeks time...okehh!!
 Oh rasa macam risau jerk nak datang next appointment...
huhuhu...so my next appointment is on 21 October...
set dalam reminder siap2...kang terlepas appointment lg kang nayer jerkkk...
hahahahah...

sampai disini sahaja my story utk u'olls semua...

daaaaa.....







Posted in | 3 Comments

HAPPY!!!



Today is my birthday....Happy birthday to meee!!!!
Yang ke 27th....wahhh makin naik angka tue..well...
it's just the number...
' thank you ALLAH for giving me a good life, with a lovely husband, great little princess
Semoga diberikan rezeki yang murah, umur yang panjang, Kesihatan yang sihat 
untuk aku meneruskan kehidupan yang telah kau tetapkan ini...
permudahkan lah segala urusanku didunia & diakhirat..
Kurniakanlah aku anak2 yang soleh & solehah'...
Aminnn....








Posted in , | 8 Comments

RAYA 2010 STORY MORY!!!


Dah seminggu berlalunya Syawal...pergghh cepat jer...
rasa mcm baru jerk 1 syawal...
Raya tahun nie sambut sederhana ajerr...mcm biasa lah...
kalo lebih pun semua utk anak dara aku si Sheena...
Baju raya berpasang2...kalah ibu & daddy...huhuu
Tahun nie Theme raya adalah biru...
  
 Rumah Biru!!!
Tadaaaa...sedondon kerrr!!! hahahaha...


 Org beraya salam Sheena sibuk tadah tangan baca doa...


 Bermaaf-maafan...


 My family...


 Dah bertambah ahli...tahun depan tambah lagi...hahaha!!


 Sempat lg mkn honey cornfleks si sheena niee...


 beraya di rumah 'Wan Chu'..Sheena senyum pandang maner tuee...addoiii


Raya tahun nie sepatutunyer beraya sebelah Hubby di 'Singapore'...
tetapi atas beberapa Faktor so x dapat lah beraya disana tahun nie...
Beraya di Kampung aku di Sitiawan & Gerik, Perak ajerrr!!!
Tahun nie x ramai beraya di Perak sbb semua beraya sebelah suami masing2...
Walaupun x ramai namun tetap meriah okeehhh!!!
1st Day raya di Sitiawan, pagi tue hujan renyai2..sejuk jerr..
Lepas Solat Raya bermaafan & melantak lerkkk!!!
Tengahri terus keluar berjalan ke umah saudara mara sampai la di petang hari baru balikk!!
letih tapi seronok...


Hubby yg debab...

Aku yg tembam...hahahaha!!

Sheena with her Bottle....nak tido mesti munum susu dulu...


2nd day raya..bergerak pula ke Kampung belah my Abah di Gerik, Perak..
x jauh pun dari Sitiawan ke Gerik ambil masa dlm 2 jam shj...
Berhenti di Kuala Kangsar, beraya ke rumah Abang Ipar Hubby...
perkena Laksa Kuala...terbaikkk woookkk!!! then makan lak nasi ayam SIL yg buat...
Then sambung semula perjalanan....
sampai ajer kater terus buat hal...aper tah yg pecah aku pun x tau...
tapi berasap gak la kater dibuatnya...huhuhu..

Me, Abah & Sarah...
Sheena yg teruja tgok aper tahh!!!
  

With her cousin ..sis Amnar..


3rd raya...Family day belah my dad nyer family...
meriah gak la..walaupun x seramai n meriah mcm tahun lepas...
but this year berlainan sikit sbb my mak long sakit...
so buat sederhana ajer...yang penting ader tahlil & bacaan yasin...
bagi kesejahteraan kesihatan mak long...

Kami terpaksa stay kat Gerik lama sikit..sbb aper..
sbb menunggu kereta diperbaiki...waahhhh!!!
agak jenuh gak menunggu siap..sbb kat saner susah nak dpt part kereta...
kata hulu...semua main order dari Ipoh & Sg.Petani...

Alhamdulillah Akhinya kami selamat sampai rumah...
Risau gak kereta buat hal tgh perjalanan ker aper ker...
sbb x repair betul2..repair buat lepas balik jerrr...
So..da sampai sini..terpaksa la Hubby aku kuar lagi byk duit2 nya utk repair
buah hati dia...hahahahaha...lari budget teruss...

Apa2 pun...Aku seronok sgt raya tahun nie dgn kuluarga aku...
huhuhu...alamatnya pas nie 2 tahun lagi la aku leh dpt beraya ngn keluarga aku...
confirm pas nie beraya belah Hubby lak...huhuhuuu...x per laaaa...
beraya kat maner pun x per...yg penting suasana yg berbeza tue adalah satu
kenagan manis dlm hidup kita kan....

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin
Saper ader open house jemput la errkk..kekekekeke


Posted in | 4 Comments


Wahhh!!! sekejup jer masa berlalu...
sedar x sedar Ramadhan hampir meninggalkan kita utk tahun nie...
isskkk..rasa mcm baru jerk bermula puasa...
tup tup da nak raya pulakkk....



Dikesempatan ini...baiti nak mengucapkan
'Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin'
Mohon ampun & maaf kalau ada yang terasa hati, termakan kata, tersalah kata
kepada korg2 semua rakan2 Blogger ku sekalian...

Esok Baiti da nak balik kampung..
alhamdulillah tahun nie beraya di perak lagik!!!
x sangka lak hubby niee...hehehehe..da 2 thun berturut da nie raya belah baiti...
sure next 2 years baru dpt raya kat perak balik nie...hahahahahaha!!!
Moga perjalanan kami esok selamat semuanya...
doa2 kan keselamatan perjalanan kami sekeluarga esok errrkk!!!
Aminnn!!  


'SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN'


Posted in , | 2 Comments

JUALAN PENGHABISAN STOCK


Jualan Penghabisan stock besar besaran..
Murah!! Murah!!!
Tawaran harga terendah!!!
Jom terjah Blog Shop saya...

click here!!!

TUDUNG SYRIA PLAIN - RM10 only!!!

ANAK TUDNG - DOUBLE/TRIPLE LAYER - RM10 only!!!

PRINTED SCARF - RM15 only!!!

TUDUNG HAWA NET - RM15 only!!!

TUDUNG MUNAWARAH LYCRA - RM20 only!!!

TUDUNG KANAK-KANAK - RM10 only!!!

TUDUNG SYRIA DIAMOND - RM13 only!!


sementara stock masih ada...

ENJOY & HAPPY SHOPPING!!!!

Posted in | 1 Comment



Oh!!! Now ini drama siri yang palaing aku minat sagt2 selepas 'Nur kasih'
Yang penting..laki aku pun terjerbak sekali dok follow citer nie...hahahahaa
Memang kena sgt gandingan pelakon utama nya dalam drama nie...
Pelakon baru pun x kurang hebat jugak....x kekok or follow skrip sgt...
Memang naik bulu roma bila tgok part2 Elly & Ira sgt2 lah hidup tahap sehidup2nya...
sampai aku rasa nak gayang2 jerk Elly tue...hahahahaha
Apa pun citer nie mmg wajib la korg tgok utk dijadikan tauladan & contoh...
seburuk2 mana pun seorang ibu tue dia tetap la ibu kita sampai akhirat tau...
Mati kita nnt pun dia sebut nama mak....
sooo x sabar aku nak tunggu hari selasa...copat sikit....
hahahaha

Jom layan Soundtrack Drama nie...
actually lagu nie dinyanyikan semula oleh mamat Azfar nie...
penyanyi asalnya adalah Nadia Aqilah Bajuri


Posted in | Leave a comment

BISKUT RAYA


Assalamualikum...

Terlebih dahulu baiti nak wish selamat berpuasa kepada semua umat islam..
Datang lagi bulan yang mulia ini kan...alhamdulillah dapat bertemu dgn 'Ramadhan'

zassttt..terus kan kepada tajuk utama..
hahaha.... since tengah dok rajin ke dapur & permintaan beberapa pihak..
so baiti pun buat la beberapa jenis biskut raya..
bila dah buat maner leh buat sikit2 nie...sure buat banyak2...
Jual kat saudara mara alang2 jual la kat sesiapa yang nak..

Buat masa ini ada 3 jenis biskut yang dah ready untuk ditempah
(leh tgok pic bawah nie)

'Siapa cepat dia yang dapat'....


So kepada sesiapa yang berminat nak order/beli biskut raya nie
boleh lah SMS baiti 017-3653902
or email ke byt269@gmail.com
All made by 'Butter'
Delivery term :
FOC Subang & Shah Alam Area
Luar Subang & Shah Alam : RM10 (duit minyak kereta sayerrr!!!) 




Posted in | Leave a comment

BERTUDUNG & BERSANGGUL TINGGI PALSU


Kini ramai kaum hawa yang dah bertudung. (alhamdulillah)
Tapi perlu lah dengan niat yang betul..Jagan pula bertudung kerana Fesyen, Trend masa kini..
Umum sudah tahu sekarang nie memamang terdapat pelbagai trend & fesyen bertudung yang menjadi
ikutan & kegilaan wanita..Nama pun Fesyen, so tak dapatlah nak dipisahkan dengan wanita.


Apa pun yang menjadi ikutan ramai wanita kini ialah bersanggul tinggi.
Kononnya bila bertudung dgn bersanggul tinggi ini membuatkan sesorang itu kelihatan lebih cantik & menarik..
Oh!! dah salah niat bergitu...Malah sanggul palsu ini juga turut dijual di kedai2 yang menjual tudung
sebagai accessories..Alamak cukupla accessories tudung sekadar Brooch,Pin & headband..
(itu pun dah buat kita nampak anggun & cantik)

Terdapat beberapa Hadith yang menyatakan hukum bersanggul ini..
antaranya :

"HADITH MUSLIM

2 golongan yang termasuk dari kalangan ahli neraka yang tak pernah aku lihat iaitu yang pertama mereka yang memegang cemeti seperti ekor lembu (bentuk cemeti itu seperti ekor lembu yang berbulu-bulu dan berambut-rambut) dan mereka memukul manusia dengan cemeti tersebut.
Yang kedua adalah perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta.Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini. 
-Hadith Riwayat Ahmad ;Jil2, MS223-

AbU Huraira reported Allah's Messenger (may peace be upon him) having said this: Two are the types of the denizens of Hell whom I did not see : people having flogs like the tails of the ox with them and they would be beating people, and the women who would be dressed but appear to be naked, who would be inclined (to evil) and make their husbands incline towards it. Their heads would be like the humps of the bukht camel inclined to one side. They will not enter Paradise and they would not smell its odour whereas its odour would be smelt from such and such distance."

Jadi kita sebagai seorang muslim seharusnya menghindarkan diri dari melakukan perkara 
yang dilaknati oleh 'ALLAH'.
Mengharap & menyeru agar mereka-mereka yang mejual bahan ini berhenti melakukannya..
Kerana ianya menggalakkan lagi lebih ramai wanita dilaknati oleh 'ALLAH'
Cukupla sekadar apa yang telah dikurniakan oleh 'ALLAH' keatas diri kita.



p/s : renung-renungkan & selamat Beramal

Posted in | 2 Comments

MINGGU MAKAN!!!


Baru ader masa nak memblog...
Citer last weekend yang baru aku nak citer ngan korang2 semua..
Start dari Jumaat Malam sampai la hari ahad malam..
3 hari 'Melantak' aku...wahhhh!!!

Maner x nyer..Jumaar balik umah MIL sampai2 jerk 
BIL aku ajak makan kat Port Klang...Seafood beb!!!
Tersenyum aku sampai ketelinga...
Malam ini leh makan kenyang2 & tidur lena...
Sesampai di Port Klang (tempat yg biasa BIL aku gi mkn)
Order mcm makan 6 org..padahal berempat ajer!!!
Menu : Ketam Masak Chili bertelur, Butter Prawn, Bamboo Lala, Sotong Goreng dgn telur kuning masin (sedap weehh), Abalone masak Ouster source with mushrooms & asparagus, Udang Lipan Bakar
Saper pernah makan udang lipan...aku 1st time makan tue...sangat sedap okehh..
rasanya seperti sotong tapi lebih kenyal sedikit...bakar jer sedap..
sampai rumah dah pukl 12 lebih then aper lagi terus tidor...
Next day nyer ader kenduri aqiqah & hari jadi pulak di kajang...
Start dari pukul 10am - 5ptg...
seharian aku di rumah saudara kat kajang tue...
macam2 makanan ader...hahaha maner x nyer MIL aku yang masak nyer...
Catering Ani Singapore..pasti la semua hidangan nyer lazat2 belaka..
Petangnyer majlis hari jadi pulak...
ramai la kanak2 yg dtg..
siap ader clown tue...ank aku x takut lak diaa



Sheena malau-malu lak..kater nak adikk!!!


Ha amik ko...ayang betuull!! kater dia


Sesi petang lak siap tukar baju okehh!!


Birthday girl Aina..yang tengah baju itam tue..


The Birthday Cake '6 years old' Aina


Sunday lak hari utk berkumpul sekeluarga...
masak beramai...SIL aku buat mee udang, pergghhh!! terbaik!!
Keje makan gak ler sampai ke petang...

Malam aku pun balik la ke rumah aku semua di subang perdana...
esoknyer aku x masak sbb aku terasa kenyang sgt sbb 3 hari suntuk keje makan ajerrr...
hahahaha...perut sampai senak2 dibuatnyerrr...

Nie la minggu 'MAKAN' aku.....

Posted in | 2 Comments

KOLEKSI RAYA -2010-

Salam...yey!! tudung baru dah upload...

Koleksi Raya 2010




Banyak lagi corak & color yang menarik...

P/S : pls tukar URL anda kepada http://hassenascollection.blogspot.com
from
http://smoochonline.blogspot.com (URL nie da x der)


Posted in | Leave a comment

TIADA TAJUK...!!!

Selasa lepas mengejarkan diri untuk pergi buat pasport utk anak dara aku sorg nie...
Plan memang nak gi awal pagi la sebab takut ramai umat yg nak buat pasport gak..
Penat menunggu En.Hubby yg ader kejer..last2 kuar pukal 11am..
nasib baik la nak buat dekat subang nie jer...
memang la x ramai org...tp kalo dtg awal rasanya by tengahari tue dah dpt dah pasportnye..
Dari kul 11am tue dok amik borang then isi..
at the same time bawak sheena gi amik gambar utk pasportnye sekali..
dah settle isi borang semua..terus gi kaunter utk amik no. giliran lak...
Adoi...menunggu ka? Shena pun aper lagik bukan boleh di pegang or berdukung...
nak lepas bebas berlari kesana sini...yang letih mengejarnya aku lerk...
sementara dok tunggu daddy tunggu giliran..terpaksa la aku bawak sheena berjalan2 dkt kawasan tue 
supaya dia x mengamok sebab bosann!!!
letih gak dibuatnya...nak wat cam ner...hahahaha..
ader la dlm 1jam pastue turn utk submit form pun sampai...
da saubmit tunggu lak turn untuk membuat pembayaran...
adoiii hai tunggu lagi kerr...!!!!
da letih dgn lapor pun ader...Sheena pun da mula menunjukkan kebosanan dia...
after 1hour baru dapt buat pembayaran...
adoi hai nak byr pun amik maser lama ker...!!!

sattle bayar terus kuar gi lunch kat kawasan situ jer...
melantak kat Kopitiam Subang Airport!!
aku n hubby mengorder nasi goreng jerr...
ingat kan sodap!! alahai rasa mcm nasi goreng mamak jerrr...
maner tak nyer tokeh kedai tue pun mamak...
padan la masakan pun ala-mamak gak la...huhuhu...
dok lepak2 kat situ dlm 1jam..sbb after 1hour dia suruh dtg balik utk amik pasportnyer...

masuk dalam keter sheena pun aper lagi...
terus terlena...maner tak nyer da penat + kekenyangan tidor la dia....
sampai jerk kat Immigration, En hubby masuk pastue kuar balik..
Aik kenapa lak nie...rupanya system lak offline...
heeysshhh...dlm nak cepat tue ader ajer yg x kena...
dok menunggu lah aku dlm kete dulu...
mata aku pun ngantok gak...then aku tanya hubby ofline lag ker?
hmm..offline lg...aku pun mengajak dia gi pos barag dulu la...
kang lambat lak...after pos brg, datang balik kat immigration tue..
diorg kasi secara manual...mengunggu gak la sbb yang dtg tghr utk buat pasport tue
semua kena tunggu turn secara manual utk amik pasport yg dah siap....
lama gak la menunggu...akhirnya dapat gak....
jam dah pukul 5.30ptg...sampai umah aku dah letih giler...
ingat nak baring jup...dapat lelapkan mata sekejup pun jadik la...
tp x leh...sheena dok kaco lak...adoii..terus sakit kepala aku dibuatnya...


Ini dia cik Sheena nyer pasport...lama menunggu!!!
amik ko gambor melopong n senget!! arrghhh lantak la...
janji ader pasporttt....so jumaat nie leh la turun s'pore...
huhahahahahaha!!!

moral of the story...siapa nak gi buat pastport dtg la awal pagi...
nnt jadi mcm aku nye kisah nie...kalo buat pasport kita sendiri x per la lagi...
nie ngan anak lagi...haruu weehhhh!!!
adeehhh!!!

adiooossss....

Posted in | 4 Comments

PENAWAR KETENGAN JIWA



Semua manusia tak kira apa bangsa, agama, atau Jantina akan berdepan dengan maslah & dugaan.
Bezanya setiap kita menerima ujian yang berlainan.
Apa yang membuat kan kita menerima sesuatu dugaan itu tidak perlu lah di pertikaikan.
Kerana kita adalah milikNya. 'DIA' yang mencipta segalanya.
Tugas kita hanya mengikut & mentaati apa yang diperintahkan oleh-Nya.
Dugaan menetapkan iman sesorang itu berada disesuatu tahap.
Itu yang membezakan kita, samada kita ini boleh mengangai sesuatu masalah dengan baik atau sebaliknya.
Apa yang selalu dilakukan oleh seseorang itu apabila ditimpa masalah & dugaan dari 'ALLAH'?
Ada diantara nya menyalahkan ketentuan yang sudah tertulis itu.
Tidak dapat menerimanya dengan sebaik mungkin.
 Hingga mengakibatkan gangguan jiwa hingga mengaikatnya dengan perkara2 yang syirik & sihir.

Pada aku, memang ianya akan melibatkan gangguan jiwa jika kita tidak tahu mengatasinya.
Mudah sahaja jawpannya, Pada aku Solat merupakan ubat bagi masalah ketengan jiwa
akibat dari musibah yang  menimpa diri kita.
Berwuduk menyejukkan anggota badan kita dari melakukan perkara yang tidak elok.
Solat, Menenangkan kita dari segala masalah.
Kerana setiap pergerakan dalam Solat itu membawa maksud yang tersendiri.

Tidak kira lah sebesar mana atau sekecil mana pun masalah yang menimpa kita.
Bila kita bersolat, berdoa memohon petunjuk dari 'ALLAH s.w.t'
Insyallah 'ALLAH' akan membantu kita memberi petunjuk untuk kita menyelesaikan masalah/dugaan.
Jangan lah pula hanya melaksankannya ketika kita ditimpa bencana.
Bila dah senang kita lupkannya pula..
Sentiasalah kita melaksanya sperti yang diperintahkan oleh 'ALLAH s.w.t'

Selamat beramal & mendapat keberkatan dari setiap amalam kita
Inysyaallah 'Amin"

Posted in | Leave a comment

@ 19 weeks


Pengalaman 2nd pregnency mmg teramat berbeza sekali...
Kalo dulu @19weeks my weight da almost 50kg...
but this time around 45kg jerrr!!!
Bukan x mkn...selera mkn mmg kuat..tp x tau maner perginyer!!!
hahaha sedekah kat 'Indah Water kot'!!! huhuh...


Muka x nampak tembam lg!!!

Beza teramat beza kan....Gemmmookk!!!
(this time preggykn Sheena)


Bdn maintain slim...perut jerkk yg boyot sikit!!!

Posted in | 4 Comments

BARANG BARU


Wahhh!!! Tajuk entry menggerunkan...
(jgn salah paham)

Assalamualikum semua....

Perhatian!!! Perhatian!!!
HASEENA'S COLLECTION
kini mempelbagaikan Koleksi.
tidak lagi tertumpu kepada Koleksi Tudung Sahaja..
 Kini Koleksi Pakaian seperti Blouse/Dress/Shirt
& juga Accessories...

Koleksi Pakaian pertama nak diperkenalkan kepada semua...
Apa tunggu lagi, mari terjah (zaaassssstttt)



1st batch stock limited
so kena cepat!!! hehehe!!

Posted in , | Leave a comment

@ 18 weeks noww!!!



last check up....last month...
baru ader mase nak update kat blog...
sangat supprisse biler scan, 
nampak baby nyer jari telunjuk terpacak tegak!!!
Besarnya kebesaran 'ALLAH'
sesungguhnya 'ALLAH' itu satu...

Apa pun...this time pregnancy mcm2 perkara pelik berlaku...
x der la pelik mana pun...
kali nie makanan kegemaran adalah ikan...
x kira lah apa2 shj mesti berasakan ikan...
ayam, ker daging ker kureng...
more to seafood gitu...
Now dah nak masuk 5month..
baru sekali jer terasa baby move..
pastue da x der da...huhuhu!!!
adakah itu normal???

this month check up...mmg x sabar nak pergi..
byk pertanyaan aku nak ajukan pada puan doctor...
huhuhuhu!!!!
hopefully everything is fine...



Posted in | 9 Comments

SHEENA & PLAYGROUND


Setiap petang, rutin ku membawa sheena ke playground...
tapi ader gak time x bawak dia pergi playground...
time tue ada lah time malas...hahahaha!!!!

bukan aperr...x larat nak mengejar dia yg da seronok bermain....
dgn keadaan aku yg menboyot da nie...
haru la nak mengejar dia ajer...

meh arr...layan karenah anak daraku yg da debab nie...


Gaya gedik!!!!


bulat da anak dara aku nie...
mana x nyer..keje melantak jer..
join ibu dia....hahahaha


suker ngan pic nie...comelll...debab!!!


da bosan main buai semua...last2!!!!


Jom geng abag2 main bola....adeehhh!!!!
anak dara nieee!!!!

Posted in | Leave a comment