Followers

Archive for May 2010

HAI'YA LAL SOLAH'


Sangat senang hati jiwa dan raga bila tengok sheena da mula tiru ibu/opah & atok buat
(bersolat) itu kan kewajipan...setiap kali Solat jer sure Sheena nak ikut sekali....
Alhamdulillah....pandai anak ibu nie...Ikut yg elok ajer erkk!!! huhuhu
Now tgh mencari Telkung utk budak...ada jumpa ari tue tp besor lerk!!!
semua size utk kanak2 berusia 2thn keatas....huhuhu..
kalo sesiapa tahu ada jual kat maner pls let me know errrk!!!




Lepas solat sheena tgok ibu mengaji....so lepas solat sheena pun mengaji....
nak tau dia ckp apa x? she say "ABCDE..."...
heheh..cute...dia still x leh nak ckp alif ba ta...bkn x tau..
tapi mmg sheena akan sebut "ABDCE" everytime dia nampak buku or pen...'
so kalo nampak 'Quran' pun dia cakap "ABCDE"

Now sheena dah pandai meminta n beri tahu...
kalo dia 'bebek' jerk sure dia ckap..."na yak!!!" suruh bukak seluar n terus masuk toilet..
bila nak susu je sheena akan ckp "nak nak Susu!!"
Bila lapar sheena akan berlari ke dapur and ckp "nak nasik...nak nak mamam"
Oh sangat senang hati bila Sheena da bijak berkata2...senang ibu...
bila da paham apa yang dia nak...kalo x sebelum nie...asyik nagis tunjuk2 kadang tue mmg sukar 
nak paham apa yang dia nak...Tak sabar pulak Ibu nie nak tunggu Sheena
betul2 petah berkata2 nie...ada bestfrend ibu untuk bergosip!!! hahahaha

Well Sheena...be a nice girl okehh!!
Ibu love u soooo much...muahh muahhh muahhh!!!!

Posted in | 5 Comments

BARU ADA MOOD!!!

Oh!! Alhamdulillah akhir nya sihat sikit dah....
eceh!! macam sakit teruk sangat jer aku nie...
tapi itu la keadaan baiti lately nie...
Seperti yg korang semua tahu...baiti preggy for 2nd baby!!
lain sgt situasi kehamilan kali nie...
kalau dulu masa preggy kan Sheena..baiti x ada langsung alahan dari 
awal kehamilan sampai la Sheena lahir....but this time memang total out!!



tak ada mabuk teruk or loya2 teruk sgt...
tapi sakit kepala, lesu badan teramat sangat...
Asyik nak terperuk dalam bilik baring n tidor je keje...
Hati nak buat keje semua tapi badan ni x kasi...
bagun jer nak buat keje je sure rasa mcm pening2 nak pitam gitu!!!
Ada time jer baiti leh buat keje tapi x banyak la...
Nak nak pulak sekarang nie Sheena bukan main active la sesangat...
Uiiihhh.... x leh tgok...nak jerit, marah jer rasa...
kalo da tak tahan tgok mmg jerit ajer la...da mcm org 'giler meroyan' da x der 'tarzan' da nie...
Nak elak dari 'Gila Meroyan' datang terpaksa la dok memerapkan diri dalam bilik a.k.a 'tidor'....
Kasik Auntie2 dia jaga....hahahahaha...nak harap daddy dia...x dapat la...sibuk ngan keje kan..
Dugaan betul kali nie....baiti x tau la ader ke org yg pembawakan dia mcm baiti nie...
ker ada yg lagi teruk!! hahahahaha...(aku jer kot yg teruk)


 tgok la nie....betapa Sheena inginkan adik...wakakakakaka!!!
Aduhai Sheena...be a good girl la sayang!!!

-> The End <-





Posted in | 6 Comments