Followers

Archive for July 2010

KOLEKSI RAYA -2010-

Salam...yey!! tudung baru dah upload...

Koleksi Raya 2010




Banyak lagi corak & color yang menarik...

P/S : pls tukar URL anda kepada http://hassenascollection.blogspot.com
from
http://smoochonline.blogspot.com (URL nie da x der)


Posted in | Leave a comment

TIADA TAJUK...!!!

Selasa lepas mengejarkan diri untuk pergi buat pasport utk anak dara aku sorg nie...
Plan memang nak gi awal pagi la sebab takut ramai umat yg nak buat pasport gak..
Penat menunggu En.Hubby yg ader kejer..last2 kuar pukal 11am..
nasib baik la nak buat dekat subang nie jer...
memang la x ramai org...tp kalo dtg awal rasanya by tengahari tue dah dpt dah pasportnye..
Dari kul 11am tue dok amik borang then isi..
at the same time bawak sheena gi amik gambar utk pasportnye sekali..
dah settle isi borang semua..terus gi kaunter utk amik no. giliran lak...
Adoi...menunggu ka? Shena pun aper lagik bukan boleh di pegang or berdukung...
nak lepas bebas berlari kesana sini...yang letih mengejarnya aku lerk...
sementara dok tunggu daddy tunggu giliran..terpaksa la aku bawak sheena berjalan2 dkt kawasan tue 
supaya dia x mengamok sebab bosann!!!
letih gak dibuatnya...nak wat cam ner...hahahaha..
ader la dlm 1jam pastue turn utk submit form pun sampai...
da saubmit tunggu lak turn untuk membuat pembayaran...
adoiii hai tunggu lagi kerr...!!!!
da letih dgn lapor pun ader...Sheena pun da mula menunjukkan kebosanan dia...
after 1hour baru dapt buat pembayaran...
adoi hai nak byr pun amik maser lama ker...!!!

sattle bayar terus kuar gi lunch kat kawasan situ jer...
melantak kat Kopitiam Subang Airport!!
aku n hubby mengorder nasi goreng jerr...
ingat kan sodap!! alahai rasa mcm nasi goreng mamak jerrr...
maner tak nyer tokeh kedai tue pun mamak...
padan la masakan pun ala-mamak gak la...huhuhu...
dok lepak2 kat situ dlm 1jam..sbb after 1hour dia suruh dtg balik utk amik pasportnyer...

masuk dalam keter sheena pun aper lagi...
terus terlena...maner tak nyer da penat + kekenyangan tidor la dia....
sampai jerk kat Immigration, En hubby masuk pastue kuar balik..
Aik kenapa lak nie...rupanya system lak offline...
heeysshhh...dlm nak cepat tue ader ajer yg x kena...
dok menunggu lah aku dlm kete dulu...
mata aku pun ngantok gak...then aku tanya hubby ofline lag ker?
hmm..offline lg...aku pun mengajak dia gi pos barag dulu la...
kang lambat lak...after pos brg, datang balik kat immigration tue..
diorg kasi secara manual...mengunggu gak la sbb yang dtg tghr utk buat pasport tue
semua kena tunggu turn secara manual utk amik pasport yg dah siap....
lama gak la menunggu...akhirnya dapat gak....
jam dah pukul 5.30ptg...sampai umah aku dah letih giler...
ingat nak baring jup...dapat lelapkan mata sekejup pun jadik la...
tp x leh...sheena dok kaco lak...adoii..terus sakit kepala aku dibuatnya...


Ini dia cik Sheena nyer pasport...lama menunggu!!!
amik ko gambor melopong n senget!! arrghhh lantak la...
janji ader pasporttt....so jumaat nie leh la turun s'pore...
huhahahahahaha!!!

moral of the story...siapa nak gi buat pastport dtg la awal pagi...
nnt jadi mcm aku nye kisah nie...kalo buat pasport kita sendiri x per la lagi...
nie ngan anak lagi...haruu weehhhh!!!
adeehhh!!!

adiooossss....

Posted in | 4 Comments

PENAWAR KETENGAN JIWA



Semua manusia tak kira apa bangsa, agama, atau Jantina akan berdepan dengan maslah & dugaan.
Bezanya setiap kita menerima ujian yang berlainan.
Apa yang membuat kan kita menerima sesuatu dugaan itu tidak perlu lah di pertikaikan.
Kerana kita adalah milikNya. 'DIA' yang mencipta segalanya.
Tugas kita hanya mengikut & mentaati apa yang diperintahkan oleh-Nya.
Dugaan menetapkan iman sesorang itu berada disesuatu tahap.
Itu yang membezakan kita, samada kita ini boleh mengangai sesuatu masalah dengan baik atau sebaliknya.
Apa yang selalu dilakukan oleh seseorang itu apabila ditimpa masalah & dugaan dari 'ALLAH'?
Ada diantara nya menyalahkan ketentuan yang sudah tertulis itu.
Tidak dapat menerimanya dengan sebaik mungkin.
 Hingga mengakibatkan gangguan jiwa hingga mengaikatnya dengan perkara2 yang syirik & sihir.

Pada aku, memang ianya akan melibatkan gangguan jiwa jika kita tidak tahu mengatasinya.
Mudah sahaja jawpannya, Pada aku Solat merupakan ubat bagi masalah ketengan jiwa
akibat dari musibah yang  menimpa diri kita.
Berwuduk menyejukkan anggota badan kita dari melakukan perkara yang tidak elok.
Solat, Menenangkan kita dari segala masalah.
Kerana setiap pergerakan dalam Solat itu membawa maksud yang tersendiri.

Tidak kira lah sebesar mana atau sekecil mana pun masalah yang menimpa kita.
Bila kita bersolat, berdoa memohon petunjuk dari 'ALLAH s.w.t'
Insyallah 'ALLAH' akan membantu kita memberi petunjuk untuk kita menyelesaikan masalah/dugaan.
Jangan lah pula hanya melaksankannya ketika kita ditimpa bencana.
Bila dah senang kita lupkannya pula..
Sentiasalah kita melaksanya sperti yang diperintahkan oleh 'ALLAH s.w.t'

Selamat beramal & mendapat keberkatan dari setiap amalam kita
Inysyaallah 'Amin"

Posted in | Leave a comment

@ 19 weeks


Pengalaman 2nd pregnency mmg teramat berbeza sekali...
Kalo dulu @19weeks my weight da almost 50kg...
but this time around 45kg jerrr!!!
Bukan x mkn...selera mkn mmg kuat..tp x tau maner perginyer!!!
hahaha sedekah kat 'Indah Water kot'!!! huhuh...


Muka x nampak tembam lg!!!

Beza teramat beza kan....Gemmmookk!!!
(this time preggykn Sheena)


Bdn maintain slim...perut jerkk yg boyot sikit!!!

Posted in | 4 Comments

BARANG BARU


Wahhh!!! Tajuk entry menggerunkan...
(jgn salah paham)

Assalamualikum semua....

Perhatian!!! Perhatian!!!
HASEENA'S COLLECTION
kini mempelbagaikan Koleksi.
tidak lagi tertumpu kepada Koleksi Tudung Sahaja..
 Kini Koleksi Pakaian seperti Blouse/Dress/Shirt
& juga Accessories...

Koleksi Pakaian pertama nak diperkenalkan kepada semua...
Apa tunggu lagi, mari terjah (zaaassssstttt)



1st batch stock limited
so kena cepat!!! hehehe!!

Posted in , | Leave a comment

@ 18 weeks noww!!!



last check up....last month...
baru ader mase nak update kat blog...
sangat supprisse biler scan, 
nampak baby nyer jari telunjuk terpacak tegak!!!
Besarnya kebesaran 'ALLAH'
sesungguhnya 'ALLAH' itu satu...

Apa pun...this time pregnancy mcm2 perkara pelik berlaku...
x der la pelik mana pun...
kali nie makanan kegemaran adalah ikan...
x kira lah apa2 shj mesti berasakan ikan...
ayam, ker daging ker kureng...
more to seafood gitu...
Now dah nak masuk 5month..
baru sekali jer terasa baby move..
pastue da x der da...huhuhu!!!
adakah itu normal???

this month check up...mmg x sabar nak pergi..
byk pertanyaan aku nak ajukan pada puan doctor...
huhuhuhu!!!!
hopefully everything is fine...



Posted in | 9 Comments

SHEENA & PLAYGROUND


Setiap petang, rutin ku membawa sheena ke playground...
tapi ader gak time x bawak dia pergi playground...
time tue ada lah time malas...hahahaha!!!!

bukan aperr...x larat nak mengejar dia yg da seronok bermain....
dgn keadaan aku yg menboyot da nie...
haru la nak mengejar dia ajer...

meh arr...layan karenah anak daraku yg da debab nie...


Gaya gedik!!!!


bulat da anak dara aku nie...
mana x nyer..keje melantak jer..
join ibu dia....hahahaha


suker ngan pic nie...comelll...debab!!!


da bosan main buai semua...last2!!!!


Jom geng abag2 main bola....adeehhh!!!!
anak dara nieee!!!!

Posted in | Leave a comment

BERTUKAR


Assalamualaikum....

perhatian kepada pelanggan & follower SMOOCH HIJJAB COLLECTION...

Kami kini telah bertukar nama dgn secara rasminya sebagai

'HASEENA'S COLLECTION'

Sila klik disini

Terdapat pelbagai koleksi terdiri daripada
Tudung, Jam tangan, Beg & Wallet, Perfume, Kosmetik,
Produk Kesihatan, Accessories & byk lagi..

Terima kasih dia atas sokongan anda..

Posted in | Leave a comment