Followers

Archive for February 2010

Cat Umah Baru!!!

 

hahahahaaa....leh x aku nk gelak dulu....
mentang2 baiti baru pindah umah...
so umah alam maya nie pun kena tukar gak ler....
baiti tukar layout lg....jgn mara erkk layout nyer agak seksi....kekeke
(janji bukn pic aku...huhuhuhu)


Posted in | 3 Comments

It'a been a year now i'm blogging



It'a been a year now i'm blogging...
bayak jugak rakan2 baru di dunia maya nie...
alhamdulillah gak selama berblong nie x der pun masalah yg diahadapi...
i mean masalah antara rakan2 blogg...
betul x...huhuhuh..
x tahu la pulak kalo ader yg x selesa ngan blog baiti nie...
kalo ader maafkan baiti errkkk...
(alamak cam dlm lagu inul la pulak..)

Kenapa baiti blogging...
soalan yg sentiasa difikiran?
baiti blogging utk mengisi masa lapang...
juga utk berkongsi kisah hidup, pengetahuan, atau apa2 sahaja yang boleh dikongsi bersama...
blogging juga buat baiti memceritakan semua pengalaman sebagai satu kenagan...

bila baca balik semua entry baiti dari mula sampai yg terkini...
rasa mcm cepat betul masa berlalukan...
byk juga kenagan2 manis yang baiti ceritakan...
sometimes bila tgok n baca balik nak gelak pun ader...
heheheheh...(lawak kerr?)

Kepada rakan2 Nuffnang...terima kasih byk2 kerana sudi terjah blog baiti nie...
for trafic lerkk kan....
walaupun x sebanyak maner pun yg dpt...but still worth it...

last but not least...
thank you sooo much for all my bloggers members spoort...
teguran,nasihat yg memberangsangkan yang anda berikan amat dialu-alukan...
semua tue untuk baiti membuat perubahan dlm hidup jugak kan...

salam sayang utk semua...muaaaahhhhh

xoxoxo

Posted in , | 4 Comments

GENTING 2010

 
 Get ready for Skyway...

  
 tang maner yang samer errkk!!!

  
Sheena yang excited...

  
 Last2 naik shuttle bus jerkk...cable car ramai ya amat!!!

  Sheena with Ummi Miema...

  Ibu, Sheena & Daddy

 Jalan lagii...
  
  
 Pose skitt...kekekeke..

  
Sheena nak tayang gigi yang baru 4 btg..heheheh

 
 Sisters...

Balik time...barisan yang panjang...letih okehhh..

Posted in | 6 Comments

Gong Xi Fat Chai...

Salam blogger...
Happy Chinese New Year to alll..

Cuti kali nie..sgt bermakna...cuti panjang la katakan...
time la pun nak release kan tension or stress dlm kepala otak...
setelah bermacam2 masalah....
huhuhuhu...
Actually holoday kali nie pada mulanya mmg baiti ngan family semua 
dah plan utk ke PD..ingat x baiti ader buat entry utk ke Ilham port dicson tuh...
punya la planning baik cun cun...
last2 nak tau x kemana kitorg pergi...
kitorang menuju ke puncak....Puncak manerr...
hahah...maner lagik kalo x ker Genting Highland...
Kitorg Check-in di Genting View Resort...
leh tahan gak la rate dier...dpt Goverment rate lagikkk...
3 badroom Apartment..
hari tuh planning semua nak turun...Org Johor n S'pore pun nak join skali...
last2...dirog tukar plan ke Bandung la pulak...so terpaksa la buat saperate Holiday trip...

My sister in law kak olyn join group yang nak travel jauh tuhh...
so kitorg yg x dpt nak menjaoin kan diri just kirim barang2 la...
kira kak olyn nie kena shopping barang utk kitorg...kekekekek...
bukan x nak join...tp masing2 pasport ader yg da mati lerkk...aper lerrkk...
Sheena pun x buat passport lagiikkk...
heheheh..nnt nak dekat2 raya baru buat...
sbb tahun nie nak beraya di S'pore...so wajib buat la...
heheheh...leh buat lambat sikit..

so cerita pasal genting...Luckily kitorg x naik sampai atas  puncak...
Sbb genting Veiw kat bawh jerkk...hahahah...
hotel appartment pun byk kosong lagikkk..
Kami bertolak malam ahad pukul 8..
alhamdulillah..perjalan okeh.. lancar...x der jam pun maser nak naik...
mula2 tuh budget takut gak jam..
maner x nyer...yang nak berkasino n beraya china di genting sure ramai nyerr kan kan kan...
soo.. sampai jerk..terus relex2 kemas2 n tidooooo....
sejukkkkkkk...bestttt...da la skrg musim panas niee...

next day...we all zast ker Genting Skypark...
perghhh ramai ya amat manusia yg nak naik cable car...
2 jam nak menuggu...mamposs...baik bwk kater naik atas terus...
alamak pikir parking la pulak...sure full nyer kat atas tuuee..
last2 decide nak Shuttle bus jerk..samer jerk harga dier ngan Cable car..
x gayat sgt..kekekeke...hubby aku nie da la penakut tinggi...

sampai jerk kat atas...terus beli tiket balik naik cable car siap2...kang x dpt beli lak...
huhuuh...main kat indor n outdoorr...
besttt...tapi x dapt naik byk game sbb beratur panjang ya amat...
ader la sejam lebih nak beratur utk naik semua yang best2 tuh....
aduhhhh...letihh sehhh...
walaupun penat berbaris...bila da sampai turn tuh rasa puas hati la gak...
kekekek..

nnt baiti upload the picture okehhh...

~xoxo~

Posted in | Leave a comment

THE BEGINNING OF FEBRUARY!!!

Ahhh...lama pulak rasernyer tidak bebelog...
nak aku shere segalanya kepada semua tapi entah lerrkkk...
mungkin ada yang tertanya2...maner la perginya baiti...
lamer x membelogkan diri nie...
(ader ker yang bertanya nie...kekekekekekekek)
hmmmm.....


pada aku permulaan bulan February nie betul2 dugaan yang sgt menguji diri aku ngan keluarga...
masalah rumahtanggaaa? hahahahahah
bukan masalah rumahtangga okeehh....simpang malikat 44,,,
elakan perkara tue erkk...
tp satu masalah yang agak sukar utk aku terima pada awalnyer...
tapi alhamdulillah...berkat sokongan keluarga aku & mertua..
aku cuba selesaikannya.....

oh lelaki.....??
bukan niat aku nak memalukan sesiapa yang rapat dgn aku...
tapi inilah hakikatnya jika org kuat berahsia dgn aku...
lambat laun aku akan tau jugak...
bukan curang okeehhh....
tp pada aku itu kesilapan Mr.Hubby aku yang paling dahsyat aku penah terima...
walau apa pun...ini adalah kesilapan yang pertama aku terima setelah hampir 2 tahun berkahwin...
waa.hahah...dugaan betul kan hidup nie...
tapi alhamdulillah...walaupun pada mulanya susah utk aku menerimanya...
tapi atas nasihat keluarga aku...mak aku yang byk bg nasihat...
aku terima juga semua ini...
alhamdulillah jugak ader kawan2 En. Hubby aku nie yang mahu menolong...

cuma nak ingatkan kat sini....
wahai Mr. Man sekalian...
pls2....jgn la nak tipu kaum hawa yang lemah nie...
kot yerrkkk otak bergeliga buat keje...
aper kerja suami cik puan hawa yang begelar isteri nie akan tau jugak okeehh...
dan dengan cik puan isteri la jugak akhirnya pertolongan diminta.....
soooo plsssss....don't ever n ever try to cheeettt ur love one okeeehhh....

pergghhj....lege skit otak aku nie...
dpt gak aku menguraangkan raser tertekan kat kepala nie....
ini bukan utk memburukan sesiapa...
tapi sebagai satu pengalaman utk dikongsi bersama....
walaupun aku x shere semuanya...
tapi ader gak la yang boleh aku kongsikan....

ooopppsss....salah ker aper yang aku buat nie...
tepuk dada tanya selera....

adiiooooossss.....

Posted in , | 2 Comments

I'm Away

to all my blogger friends...
i'm away for a long time...
SMOOCH still on...any order pls sms me directly okeehhh...

xoxoxo


Posted in | Leave a comment

SMOOCH 2010 - GIVEAWAY WINNERS!!!

hahahah...yang ditunggu2...
maaf lerk sebab lewat announce nie...
atas byk sgt sebab yg x dapt nak elak...

ingat x SMOOCH ader buat New Year Giveaway last month...
so...the lucky 6 winners tue sudah pun ada...
agak susah gak nak pilih..sbb byk penyertaan yang diterima
memberikan pendapat & pandangan yang bagus2 semuanyer...

nak tau saper pemenangnya
(ada kat atas sidebar)

hadiah baiti akan pos next week.. insyaallah..
kalo lambat jgn marah okeehhh...
sbb buat maser nie agk busy sikit...
helping my hubby works...


Posted in | 9 Comments

BERINAI & HUKUM DALAM ISLAM

Baiti nak shere sikit info tentang beriani nie...
bukan aper? sebagai maklumam umum pada mereka2 yang bakal melangsungkan perkahwinan..
Sebenarnya berinai tue x salah...
tetapi apabila sesorg itu membuat ukiran inai tu adalah di laknati Allah..
wuuhuuu....pada mereka2 yang x tahu x mengapa...
sebab baiti dulu masa kawen pun buat inai berukir nie...
so sekarang baru baiti tahu sebenarnya salah disisi agama...
dah kata pun di laknati Allah kan...so maknanya salah, x boleh, haram...cam tue..
ini lah sebab nya baiti nak kongsi dengan semua..
1. Dari Ibnu Umar ra katanya: “ Bahawasanya Rasulullah s.a.w mengutuk orang yang menyambung rambut dan meminta rambutnya disambungkan. Dan (Rasulullah s.a.w) mengutuk pembuat tatu dan yang meminta ditatu”..(Hadis bil. 2003 : Sahih Muslim).

2. Dari Abu Hurairah r.a Nabi s.a.w bersabda : “Allah mengutuk wanita yang mempergunakan (memberikan) rambutnya untuk (menyambung) rambut wanita lain, wanita yang menyambung rambutnya dengan wanita lain, wanita yang membuat gambar di kulitnya (tubuh) dengan tusukan dan wanita yang meminta kulitnya dibuat gambar dengan tusukan (alat pengukir)”..(Hadis bil. 1685 : Sahih Bukhari)

Jelas Dato’ Abu Hasan Din Al-Hafiz : “ inai berukir ala tatu tak boleh! Ia dilaknat Allah. Inai berukir bentuk awan larat atau bentuk gambar itu dalam kategori tatu, kalau nak pakai inai, pakailah betul-betul hujung jari”.

Jelas lah disini bahawa inai berukir nie adalah mirip kita bertatu...walaupun tidak minggalkan kesan
yang panjang kepada kulit kita..namun jelas ianya adalah salah dari sudut agama kita iaitu ISLAM
walaupun ianya menjadi satu trend kepada pengantin, dan wanita..
Tidak semestinya ukiran inai malah apa2 ukiran yang kita buat
pada anggota kulit badan kita akan dilaknati oleh Allah..

so kepada mereka2 yang membaca & sudah tahu hukumnya...
maka tepuk dada tanya la selera..samada nak buat atau pun tidak...
apa pun nawaitu kita...x kan kita nak tambahkan dosa & kesalahan kan..
walaupun pada kita ianya adalah satu dosa kecil, atau ringan...
fikirkanlah bila dinyatakan ianya dilaknati Allah...

renung2kan la & selamat beramal...

Posted in | 4 Comments

MASA ITU BETUL2 CEMBURUI KITA!!!!


waaghh..cepat sungguh masa berlalu...
rasa mcm x percaya jerk....
actualy semalam dok review balik my blog nie...
maser riview about sheena...bukak la vedio2 yg ader tuh...
tersentuh giler hati nie bila tgok balik...
waa..cepat sungguh anak ibu nie membesar...
cepat juga la masa itu berlalu meninggalkan kita...

Rasa mcm baru jerk lahir kan sheena..
dari sheena baby x tau aper2 hanya merengek nak susu, tido n popppss..
tau2 skrg da leh lari da..cuma tunggu sheena petah bercakap jerkkk...
waa....masa itu betul cemburui kita kan?
rasa mcm x puas jerk nak gomol2 sheena time baby2 nie...
haa..lepas nie mula la playscholl,taska,tadika,primery school, hight scool, universiti
then working...pastuh sheena get merriedd...waaaaa..
aku lak dpt cucu...ishhh...

nie pesanan ibu utk sheena...
'I realy pary of you day n night...
x kira masa...ingat la sayang...
yang ibu yang melahirkan sheena,membesarkan sheena..
walaupun penat melayan karenah sheena yg macam2..
tapi ibu xpernah langsung rasa leteh atau penat..
sebab setiap gelagat sheena itu la pengubat kepenatan & sakit ibu..
doa ibu moga sheena menjadi anak yang solehah didunia & akhirat..
anak yang mendenagar kata ibu & daddy...
kenangkan la jasa ibu nie nanti pabila ibu sudah tiada nanti..
dan kirimkanla doa2,fatihah & yassin utk ibu nnt ya..'

ishhh..touching la pulak ibu nie...
bkn touching tp inilah yang dikatakan perasaan & naluri seorg ibu...

mari la layan vedio2 nie...
(beza gila kan muker sheena..)

video

(Nie time Sheena 5bln..baru start duduk dlm walker..)


video

Sheena at 6month...belajar tiru org..


video

Sheena at 8month da pandai megesotttt


video

nie lak at 11 month...da mula belajar berjalan...


video

sheena todayyy 1 year 2 month old...

Posted in , | Leave a comment

HOLIDAY PLANNING

Semalam tgh leapk2 laki bini ngn anak kat hall..
tetiba jerk En.Hubby ckp..
"awk esok booking resort kat PD erk..kita gi holiday lagik"
waaa..holiday..huhuhuh..
aku pun aper lg...syok abiss..kekekek
"nak holiday kat resort maner pulak kali nie..ngan saper?"
bayk lak soalan aku kasik...da elok hubby ckp nak holiday kang terus x jadi lak..
kekekeke..
Hubby : 'kita pergi ngn mak,ayah,k.olyn semua satu family sy..ha pastuh mak ckp org Johor ngan S'pore 
pun nak join skali..booking la 2-3..amik appartment 3 bilik nyer...senang leh masuk ramai skit.."
aku : "mak aiii..nie nak buat family day ker aper ni"

dok godek2 search semua tmpt..last2 aku raser cam ILHAM RESORT is the best place kot..
yer la kan...nak pergi pun ramai..so tmpt nie la sesuai..

 
  
  


call2 resort yg besar2 byk da booked...alamak..
cam ner nie...teringat aku k.olyn...keje government..
maner tau leh adjust...heheheh
mintak tolong dier last2 dpt gak..yey..
we booked 3 apartment..sebelah2 jerkk..
so senang ler dok dekat2 nie..
x der la mahl sgt..mungkin sbb pakai rate org kerajaan kot..kekekeke
sooo...aper lg...cuma tunggu time nak gi jerkk..
waa celebrate velentines day kat saner jerk la..kekekekeke
nnt sheena dok ngan wan erkk..kasik ibu ngan daddy nak dating berdua
candle light dinner bagai...yor la tue...
hahahah..

Soo ILHAM RESORT...wait for us...here we come with gerombolan2 yang ramai...


Posted in , | 2 Comments