Followers

BUDGET 2011




Nak cerita sikit tentang Budget 2011 yang dibentangkan oleh PM kiter semalam..
Alhamdulillah rata2 aku amat gembira mendengar pembentangan yg dibuat semalam tue...
walaupun aku nie x bekerja, suri rumah sepenuh masa & bukan kakitangan awam...
Tapi apa yang dibentangkan semalam itu amatlah aku hargai...
Ini adalah kerana, kesemua 4 stretegi yg di perkenalkan semalam tue,
memenuhi kehendak & keperluan rakyat umumnyer...

Maner x nyer..yang paling aku syok skali bila PM umumkan yang 
Pekerjaan separuh masa untuk surirumah akan dilaksanakan...
so x der la ibu2 mcm aku yg duduk dirumah bosan sgt...ader lah juga sumber pendapatan
untuk membantu keluarga....Bab duty import dimansuhkan tue ofcozzz semua wanita,perempuan suker
bila mendengarnya...ohh terbayang handbag LV, GUCCI, COACH...awwwww..
Duty Import utk semua telephone bimbit pun dimansuhkan...
so pas nie x der la org mencari hand phone local or 'made in China' lg...
Semua mampu beli smartphone yg canggih & berkualiti...
pas nie ber'Tenet' jerk la dihujung jari dimana sahaja berada...

The best part is.....pembelian rumah pertama 100% pinjaman untk golongan berpendapatan 
kurang RM3k dan peluang kedua diberikan kepada
bankrupsi & senarai Hitam...so harapan utk memiliki rumah sendiri membuak2 lah nie...
Wow!!!!! i suker yg nie nyahhh...love u lah Pak NAJIB!!! Vote u ar pas nie....
Terpaksa register SPR cepat2 pas nie...x register lg nie...huhuhu..next election leh undii!!!

Apa pun bersyukur teramat sangat & thank you to our PM Najib Tun Razak...
kerana memahami kehendak rakyat & mendahulukan rakyat...


This entry was posted in , . Bookmark the permalink.

3 Responses to BUDGET 2011

Aleyn said...

Just wait n see, semoga apa yg di kata di kota

Azuan said...

harap jgn 'bajet' saje...hohoo

Gadis Kampung said...

nak RM101 dgn pendrive 2gb?jom la join contest saya..mudah je
http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2010/10/join-my-contest-be-my-followers.html