Followers

Archive for August 2010

JUALAN PENGHABISAN STOCK


Jualan Penghabisan stock besar besaran..
Murah!! Murah!!!
Tawaran harga terendah!!!
Jom terjah Blog Shop saya...

click here!!!

TUDUNG SYRIA PLAIN - RM10 only!!!

ANAK TUDNG - DOUBLE/TRIPLE LAYER - RM10 only!!!

PRINTED SCARF - RM15 only!!!

TUDUNG HAWA NET - RM15 only!!!

TUDUNG MUNAWARAH LYCRA - RM20 only!!!

TUDUNG KANAK-KANAK - RM10 only!!!

TUDUNG SYRIA DIAMOND - RM13 only!!


sementara stock masih ada...

ENJOY & HAPPY SHOPPING!!!!

Posted in | 1 Comment



Oh!!! Now ini drama siri yang palaing aku minat sagt2 selepas 'Nur kasih'
Yang penting..laki aku pun terjerbak sekali dok follow citer nie...hahahahaa
Memang kena sgt gandingan pelakon utama nya dalam drama nie...
Pelakon baru pun x kurang hebat jugak....x kekok or follow skrip sgt...
Memang naik bulu roma bila tgok part2 Elly & Ira sgt2 lah hidup tahap sehidup2nya...
sampai aku rasa nak gayang2 jerk Elly tue...hahahahaha
Apa pun citer nie mmg wajib la korg tgok utk dijadikan tauladan & contoh...
seburuk2 mana pun seorang ibu tue dia tetap la ibu kita sampai akhirat tau...
Mati kita nnt pun dia sebut nama mak....
sooo x sabar aku nak tunggu hari selasa...copat sikit....
hahahaha

Jom layan Soundtrack Drama nie...
actually lagu nie dinyanyikan semula oleh mamat Azfar nie...
penyanyi asalnya adalah Nadia Aqilah Bajuri


Posted in | Leave a comment

BISKUT RAYA


Assalamualikum...

Terlebih dahulu baiti nak wish selamat berpuasa kepada semua umat islam..
Datang lagi bulan yang mulia ini kan...alhamdulillah dapat bertemu dgn 'Ramadhan'

zassttt..terus kan kepada tajuk utama..
hahaha.... since tengah dok rajin ke dapur & permintaan beberapa pihak..
so baiti pun buat la beberapa jenis biskut raya..
bila dah buat maner leh buat sikit2 nie...sure buat banyak2...
Jual kat saudara mara alang2 jual la kat sesiapa yang nak..

Buat masa ini ada 3 jenis biskut yang dah ready untuk ditempah
(leh tgok pic bawah nie)

'Siapa cepat dia yang dapat'....


So kepada sesiapa yang berminat nak order/beli biskut raya nie
boleh lah SMS baiti 017-3653902
or email ke byt269@gmail.com
All made by 'Butter'
Delivery term :
FOC Subang & Shah Alam Area
Luar Subang & Shah Alam : RM10 (duit minyak kereta sayerrr!!!) 




Posted in | Leave a comment

BERTUDUNG & BERSANGGUL TINGGI PALSU


Kini ramai kaum hawa yang dah bertudung. (alhamdulillah)
Tapi perlu lah dengan niat yang betul..Jagan pula bertudung kerana Fesyen, Trend masa kini..
Umum sudah tahu sekarang nie memamang terdapat pelbagai trend & fesyen bertudung yang menjadi
ikutan & kegilaan wanita..Nama pun Fesyen, so tak dapatlah nak dipisahkan dengan wanita.


Apa pun yang menjadi ikutan ramai wanita kini ialah bersanggul tinggi.
Kononnya bila bertudung dgn bersanggul tinggi ini membuatkan sesorang itu kelihatan lebih cantik & menarik..
Oh!! dah salah niat bergitu...Malah sanggul palsu ini juga turut dijual di kedai2 yang menjual tudung
sebagai accessories..Alamak cukupla accessories tudung sekadar Brooch,Pin & headband..
(itu pun dah buat kita nampak anggun & cantik)

Terdapat beberapa Hadith yang menyatakan hukum bersanggul ini..
antaranya :

"HADITH MUSLIM

2 golongan yang termasuk dari kalangan ahli neraka yang tak pernah aku lihat iaitu yang pertama mereka yang memegang cemeti seperti ekor lembu (bentuk cemeti itu seperti ekor lembu yang berbulu-bulu dan berambut-rambut) dan mereka memukul manusia dengan cemeti tersebut.
Yang kedua adalah perempuan memakai pakaian tetapi keadaanya umpama telanjang (ketat), dan perempuan ini berjalan sambil berlenggang lenggok dan sanggol rambutnya (ataupun sekarang ikatan rambutnya) umpama bonggol unta.Dan perempuan yang sebegini keadaanya tidak akan mencium bau syurga. Ketahuilah bau syurga sudah boleh diciumi dari jarak begini dan begini. 
-Hadith Riwayat Ahmad ;Jil2, MS223-

AbU Huraira reported Allah's Messenger (may peace be upon him) having said this: Two are the types of the denizens of Hell whom I did not see : people having flogs like the tails of the ox with them and they would be beating people, and the women who would be dressed but appear to be naked, who would be inclined (to evil) and make their husbands incline towards it. Their heads would be like the humps of the bukht camel inclined to one side. They will not enter Paradise and they would not smell its odour whereas its odour would be smelt from such and such distance."

Jadi kita sebagai seorang muslim seharusnya menghindarkan diri dari melakukan perkara 
yang dilaknati oleh 'ALLAH'.
Mengharap & menyeru agar mereka-mereka yang mejual bahan ini berhenti melakukannya..
Kerana ianya menggalakkan lagi lebih ramai wanita dilaknati oleh 'ALLAH'
Cukupla sekadar apa yang telah dikurniakan oleh 'ALLAH' keatas diri kita.



p/s : renung-renungkan & selamat Beramal

Posted in | 2 Comments

MINGGU MAKAN!!!


Baru ader masa nak memblog...
Citer last weekend yang baru aku nak citer ngan korang2 semua..
Start dari Jumaat Malam sampai la hari ahad malam..
3 hari 'Melantak' aku...wahhhh!!!

Maner x nyer..Jumaar balik umah MIL sampai2 jerk 
BIL aku ajak makan kat Port Klang...Seafood beb!!!
Tersenyum aku sampai ketelinga...
Malam ini leh makan kenyang2 & tidur lena...
Sesampai di Port Klang (tempat yg biasa BIL aku gi mkn)
Order mcm makan 6 org..padahal berempat ajer!!!
Menu : Ketam Masak Chili bertelur, Butter Prawn, Bamboo Lala, Sotong Goreng dgn telur kuning masin (sedap weehh), Abalone masak Ouster source with mushrooms & asparagus, Udang Lipan Bakar
Saper pernah makan udang lipan...aku 1st time makan tue...sangat sedap okehh..
rasanya seperti sotong tapi lebih kenyal sedikit...bakar jer sedap..
sampai rumah dah pukl 12 lebih then aper lagi terus tidor...
Next day nyer ader kenduri aqiqah & hari jadi pulak di kajang...
Start dari pukul 10am - 5ptg...
seharian aku di rumah saudara kat kajang tue...
macam2 makanan ader...hahaha maner x nyer MIL aku yang masak nyer...
Catering Ani Singapore..pasti la semua hidangan nyer lazat2 belaka..
Petangnyer majlis hari jadi pulak...
ramai la kanak2 yg dtg..
siap ader clown tue...ank aku x takut lak diaa



Sheena malau-malu lak..kater nak adikk!!!


Ha amik ko...ayang betuull!! kater dia


Sesi petang lak siap tukar baju okehh!!


Birthday girl Aina..yang tengah baju itam tue..


The Birthday Cake '6 years old' Aina


Sunday lak hari utk berkumpul sekeluarga...
masak beramai...SIL aku buat mee udang, pergghhh!! terbaik!!
Keje makan gak ler sampai ke petang...

Malam aku pun balik la ke rumah aku semua di subang perdana...
esoknyer aku x masak sbb aku terasa kenyang sgt sbb 3 hari suntuk keje makan ajerrr...
hahahaha...perut sampai senak2 dibuatnyerrr...

Nie la minggu 'MAKAN' aku.....

Posted in | 2 Comments