Followers

2nd BABY CHECKLIST!!!!



Entry ditepek sampai due date!!!!
(jgn hangin & jgn marah)

Dah masuk 5bln...so time nie da kena prepare few thing for my new baby nie!!!
Ada yang kata x payah prepare byk sgt, beli sikit2 jerkk...
tapi pada aku tetap kena list down ape yang x ada or nak tambah..

For The Baby :
1-Baju (For Newborn) 2
2- Romper 1set
3- Sarung kaki & tangan 2set
4- Barut 3
5-  Botol susu
6- Tilam baby (kena beli sbb yg lama dah lunyai, 3genarasi maner x lunyai)
7- NB pempers
8- Drapolene
9- Baby wipes
10- SebaMade Toiletries
11- Cotton buds & ball
 12- Gripe Water
13- Mosquito Net 
14- Baby Manicure Set 



For The Mommy :
1- Breast pam (nk beli satu jerk lagi..senang kalo ader 2)
2-Maternity Pad
3- Nursering Bra 1pcs
4- Nursing Pad (Washable) - 2
5- Nursing Pad (Disposible)- 1p
6- Nipple Cream - 1
7- Set Bersalin (Leesa Formula)
8- Supplement penambahan susu badan (wajib okeehh)


buat masa nie ini shj...nnt ader paper lagi..akan ku tambah!!!
rasa mcm x byk sgt nie...just tambah apa yang kurang n beli aper yg x ader jerk nie...
baju baiti kena beli after check up next week...nak tunggu gander nya dulu...
baru excited nak beli...hahahaha!!!!


This entry was posted in . Bookmark the permalink.

15 Responses to 2nd BABY CHECKLIST!!!!

Rose Khadijah said...

salam..
promosi baju raya dewasa & kanak kanak di http://gengmama.blogspot.com
jom..jangan ketinggalan..

JaSmIn said...

hi salam perkenalan..nk tnye u nk bli breast pump mcmmana? saya pon nk bli breastpump utk second baby ni medela swing 6 ratus lebih ade satu blog ni jual breastpump n buat kutu ni website dia u nk joint tak? u due bile? http://littleposhykidzshoppe.blogspot.com/

Baiti said...

i beli brand care...ader jual kat anakku...senang...2 way...battery & electric...sedutan mcm budak gak...murah jerrr...RM150...

Baiti said...

i due december 2010 nie....

ghimau said...

salam ramadhan dan salam ziarah dari ghimau. oh.. tongah mengandung yo.. banyakkan baco surah luqman.. dalam tu banyak rahsio macam mano nak didik anak :)

Srifairus said...

salam.. selamat hari raya.. bagus check list tue.. cadangnyer nak prepare suplement apa utk menyusu nanti?.. jemput datang ke blog saya. http://c-heartsri.blogspot.com.

Ummi Hanie said...

salam Baiti...adey deyy deyy...ari ni baru buleh drop komen dehhh...

betoi hanie guess baiti preggy kan kan kann...hehehe...tahniah again...take care ye beb ! ;)

cepatt..cepatt...brg dlm list dah abeh beli blom ni?

ladysue said...

bolehlah sy ambik list ni bagi adik sy nanti. Tapi adik say baru 2bulan..awal sgt pula.

Baiti said...

boleh ajer....tp kalo 1st preggy byk listnyer....huhuhu...

C.e.T.o.T said...

salam ...
cetot nak tanye leh/ supplement penambahan susu badan, ape brand ek?

Baiti said...

C.E.T.O.T : ohhh baiti still mencari lg nie...baru nk try nie...2nd bby ingt nak fully BF sampai umur dia 2th....cetot ader suggestion ker? anybrand yg cetot pernah try nk recomand ker?

C.e.t.O.t said...

baiti.. menarik sungguh skin blog mu.. hehehehe

baiti..cetot dah tukar URL Blog.. tukar wordpress since dah ada hosting sendiri..nanti jadi follower eh.. x malu ek.. wakwakkwa...

nway,, cetot pon kena buat checklist utk 3rd baby.. hehe...

JaSmIn said...

salam hi samalah due date kita sama juge seond baby kan.. awk da bsalin blom saya blom gik risau

anirza84 said...

sy pun blm wat lg cheklist tok scond bb ne..tggu ari gak ne...hehehhee..semoga selamat semuanyer...

This is .... said...

selain drapolene, boleh consider guna bepanthen.. good for baby and mama as well.. selamat melahirkan ;)