Followers

Archive for July 2011

Aktiviti hujung minggu


Cerita yang dah berminggu berlalu..baru berkesempatan untuk mengupdatenya...
Adala dalam 3 minggu yang lalu (alah senang ckp bulan lepas la)
Kami sekeluarga (my husband site) telah dikunjungi oleh pakcik (adik my MIL) from singapore..
yang best nyer abis sorg satu basikal dibelinyer termasuk la sheena...sib baik haiqal kecik lg
kalau x sure dapat satu gak..kekekekee

So the next day Atok Khalid nyer pun ajak la gi bermain-main kat extreem park seksyen 13 shah alam..
boleh tahan gak la, ramai jugak yg membawa keluarga masing2 untuk mengadakan aktiviti di sana..
apa lagi angkut la basikal naik kereta atok khalid..hehhee..yang lain dgn kenderaan masing2 la..
Sheena cepat sgt belajar...baru beberapa jam naik terus da pandai...cuma sheena x leh nak kayuh sampai
abis la sbb basikan tue terbeli yg besar...but x per leh tahan lama sampai shena besar..

so here the activity yang sempat baiti snapkan..

 Muka sheena dah kepenatan kot!!


 Haiqal lak melayan diri sendiri.. :)


 Eceh...dah terer la tue main lepas2 tagan lak..


 Muka adik yang dah mula bosan..


Scooter pulakk...with atuk khalid.


Posted in | 2 Comments

Plan terbaru dari Takaful Etiqa - Tunas


Etiqa Takaful telah melancar kan satu produk terbaru dikenali sebagai TUNAS.
Satu produk yang akan membuatkan anda membuat satu keputusan yang terbaik untuk masa hadapan.

Merupakan pilihan yang mudah dalam membuat pelaburan simpanan anda bagi mendapat 
kehidupan yang anda idamkan.

TUNAS merupakan pilihan tepat anda untuk pelaburan simpanan yang menyediakan pulangan tahunan
untuk tempoh 20 tahun. Pulangan tahunan (annual cash payment) adalah dalam lingkungan 5% - 10%
daripada 'annual contribution' jadi anda boleh pastikan yang wang berkerja keras untuk anda.

Kelayakan - mereka yang berumur 30 hari - 60 tahun

Manfaat yg disedikan dalam plan ini adalah :-
  1. Death Benefit
    Lump sum payment consisting of Sum Covered plus accumulated value in Participant Account (PA) together with Mudharabah (Profit Sharing) will be payable. 
  2. Total and Permanent Disability (TPD) Benefit
    Should TPD occur before the age of 65 or expiry of the certificate, whichever is earlier, a lump sum payment consisting of Sum Covered plus accumulated value in Participant Account (PA) together with Mudharabah will be payable. The disability must continue uninterruptedly for a period of at least 6mnth
    Note: For Sum Covered up to RM1 million, the TPD benefits shall be payable in a lump sum. The remaining of the Sum Covered (if any) will be payable one year after the first payment was made.
  3. Terminal Illness Benefit
    Upon diagnosis, lump sum payment consisting of Sum Covered plus accumulated value in Participant Account (PA) together with Mudharabah will be payable. Terminal Illness is defined as a condition that is expected to result in death of the Person Covered within 12 months. The Person Covered must no longer be receiving active treatment other than pain relief. Please refer to the Certificate for full definition of Terminal Illness.
  4. Maturity Benefit
    Upon completion of the certificate tenure by the surviving Person Covered, the accumulated value in the Participant Account (PA) including the Mudharabah plus allocated surplus from Participant Special Account (PSA) if any will be payable.
  5. Annual Cash Payment
    A Fixed Annual Cash Payment based on the percentage of Basic Annual Contribution* is payable throughout the certificate duration of 20 years. 
        
 Certificate Year
Annual Cash Payment(% of Basic Annual Contribution* Paid)
Year 1 - 10
5%
Year 11-20
10%
* Excludes extra contribution and rider contribution (if any)
Annual contribution mode: Payable at the beginning of each certificate year.
Other contribution modes: Payment to commence at the end of each certificate year, subject to full contribution received for each respective certificate year.

 Sumbangan (contribution)
 Ianya adalah sebuah sumbangan yang berpatutan, anda boleh meyertai TUNAS dan merasai kelebihan yang ditawarkan di dalam plan ini. Anda juga diberi pilihan untuk membuat sumbangan pada setiap bulan, setiap 6 bulan atau setiap setengah tahun.

Jadi apa tunggu lagi. Ini adalah peluang terbaik untuk anda melabur & menyimpan untuk masa hadapan, dan mendapat pulangan dalam tempoh yang singkat sahaja (iaitu 20 tahun)

Kepada anda yang berminat dengan plan ini boleh terus menguhubungi Baiti  017-365 3902

Lakukanlah sesuatu yang terbaik untuk masa hadapan anda, keluarga & anak-anak anda

Posted in , | 1 Comment