Followers

Archive for October 2010

BUDGET 2011




Nak cerita sikit tentang Budget 2011 yang dibentangkan oleh PM kiter semalam..
Alhamdulillah rata2 aku amat gembira mendengar pembentangan yg dibuat semalam tue...
walaupun aku nie x bekerja, suri rumah sepenuh masa & bukan kakitangan awam...
Tapi apa yang dibentangkan semalam itu amatlah aku hargai...
Ini adalah kerana, kesemua 4 stretegi yg di perkenalkan semalam tue,
memenuhi kehendak & keperluan rakyat umumnyer...

Maner x nyer..yang paling aku syok skali bila PM umumkan yang 
Pekerjaan separuh masa untuk surirumah akan dilaksanakan...
so x der la ibu2 mcm aku yg duduk dirumah bosan sgt...ader lah juga sumber pendapatan
untuk membantu keluarga....Bab duty import dimansuhkan tue ofcozzz semua wanita,perempuan suker
bila mendengarnya...ohh terbayang handbag LV, GUCCI, COACH...awwwww..
Duty Import utk semua telephone bimbit pun dimansuhkan...
so pas nie x der la org mencari hand phone local or 'made in China' lg...
Semua mampu beli smartphone yg canggih & berkualiti...
pas nie ber'Tenet' jerk la dihujung jari dimana sahaja berada...

The best part is.....pembelian rumah pertama 100% pinjaman untk golongan berpendapatan 
kurang RM3k dan peluang kedua diberikan kepada
bankrupsi & senarai Hitam...so harapan utk memiliki rumah sendiri membuak2 lah nie...
Wow!!!!! i suker yg nie nyahhh...love u lah Pak NAJIB!!! Vote u ar pas nie....
Terpaksa register SPR cepat2 pas nie...x register lg nie...huhuhu..next election leh undii!!!

Apa pun bersyukur teramat sangat & thank you to our PM Najib Tun Razak...
kerana memahami kehendak rakyat & mendahulukan rakyat...


Posted in , | 3 Comments

Tudung untuk dilelong....
Mari mari cepat tudung Murah!!! teramat murah!!!
cuma RM10 sahaja....

Kenapa? X percaya? Percayalah!!!!





Sila klik disini untuk view semua koleksi


Posted in | Leave a comment

UJIAN ATAU MENGUJI !!!




Bila kita diuji oleh 'ALLAH' ada org kata kita perlu terima nya dgn sabar & tabah...
Tapi pada aku...bukan sekadar perlu terimanya dgn tabah & sabar shj..
Kita juga perlu bagun dari ujian tersebut...
Tak kan lah biler kita diuji dgn tiada pekerjaan kita hanya perlu duduk diam berserah shj...
Kalau macam tue apa sahaja ujian yg dapat maknya x ada kesudahan la kan...

Selalu kita dengar bila dapat sesuatu ujian dari 'ALLAH' org itu pasti akan berkata
'Oh...itu dah tertulis, kita kena redha' ya betul kena redha, tapi sedar tak bahawa setiap kesilapan & masalah
itu adalah dtg dari diri kita sendiri..Redha tak bermaksud merelakan shj..
Bila datang satu masalah, kita perlu bagun, sedarkan diri, cari jalan penyelesaian...
bukan perlu berserah pada takdir semata-mata..ini yg aku nampak silapnya orang kita..
Dapat masalah berserah sahaja pada takdir...Dah macam org buat kesilapan mencuri pulak...
polis datang jerk terus serah diri...padahal pencuri, perompak skarang lagi licik...
pandai lari kan diri untuk selamat...

Dah pulak tu, ada pulak org yg dtg dgn niat kononya nak membantu, tapi masalah sendiri belum tentu 
selesai nie kan pulak nak membantu rakan yang lain...Kalau bantuan & cadangan yang diberikan itu 
adalah sesuatu yang bernas & membawa keuntungan bagi menyelesaikan sesuatu masalah x apa lah jugak...
ini tidak, terpesong pulak dengan kepercayaan yang lain...aduhai...tak ker tambah lagi satu masalah...
Kadang kala buat aku tergelak seketika bila org yang melakukan kesilapan, kejahatan, mempersoal kan 
tentang hukam akhirat...ishhh dah betul sgt ker diri tue sampai nak nasihatkan org lain pulak nie...

Pada aku, masalah atau Ujian atau Dugaan yang diberikan itu meminta kita untuk bagun, sedar kan diri kita
tentang apa yang perlu kita lakukan...bukan hanya berserah, tak kan kita nak jadi seperti
anjing menyalak ke bukit, menunggu bulan jatuh keriba...
Semua perkara didunia nie perlukan usaha, kerja keras...Akhirat dipenuhi dengan amalan..

Jadi kepada mereka2 yang mencuba untuk meyakinkan seseorang itu dgn perkara yang jauh lari dari tajuk
hentikanlah...jangan nak musnahkan kehidupan orang lain demi kepentingan diri sendiri...
Jangan bagi org harapan yang tinggi dengan penantian yang x pasti...itu dah menyiksa kehidupan org namanya...jangan pandai memberikan kata2 yang manis...kerana nanti bisanya memakan diri sendiri...
Jika ada diantara anda-anda semua bersikap seperti diatas nie...cukuplah!! hentikanlah daripada
memberi harapan kepada org...jangan nak memberi cerita2 yg bukan2...
Percayakan ALLAH...itu yang wajib




Posted in | Leave a comment

C.L.E.A.R.A.N.C.E!!!!!!!


HASEENA'S COLLECTION CLEARANCE!!!!!

Harga terendah!!!! Jom terjah sekarang!!!!


 (Click Picture)


 (Click picture)




Posted in | Leave a comment

Check Up @ 29 weeks


 Mak yong yg sedang termenung!!!!


Actually nie cerita last week...
Hari ni baru baiti ada masa nak update kat blog...
last week check up alhamdulillah...segalanya berjalan seperti biasa..
Sampai ajer SALAM terus register cepat2...takut ramai org kang..
jenuh pulak nak menunggu lama..

Bila nama dah dipanggil, macam biasa la Nurse akan amik tekanan darah, 
berat badan & ujian air kencing...
Time timbang berat badan tue...hati mcm nerves sikit...
maner x nyer risau gak kalo2 berat badan x naik2...
Naik jerk atas penimbang tue...haaaaaa haaamik ko....
Naik 6kilo...akak nurse tue x ckp aper2 pun...so kira berjaya n oka lah tue kot...

After a few minutes menunggu, nama baiti di panggil utk masuk jumpa doctor lakk...
sempat lagik masuk2 terus beraya dulu dgn doctor...hahahahaha...
borak2 sikit then terus baring utk scan n check kedudukan baby....
Baby x turun lagikkk....but dlm few weeks nnt insyaallah turn lerk tue...
kasi dia seronok duduk lama2 pusing2 dulu...
Time scan baby tgh syok gerak2..so memang jelas la nampak 
dier tgh dok gerak2 tgn dok tumbuk2...(tumbuk sbb marah kaco dier tido kot)
siap semua sambung borak2 lagik ngan doctor.. tetiba jerk doctor ckp :

Doc : Eh baiti!!! u punyer weight naik mendadak sgt nie kenapa? sampai 6 kilo nie...
i jangka naik dlm 3-4 kilo jerr....
Dengan lajunyer aku pun menjawab : (sambil senyum) Raya doctor...makan sakan lerkkk!!!
Doc : yer ker...ader kencing manis ker?
Me : ishhh...x der kott..sbb sy kurang amik yg manis2 nie...
Doc : Are u sure...(sambil dok sengeh2 kat aku)
Me : Sure...very sure doc... (padahal takut kena amik darah lagikk!!!)
 Doc : ok x per...i see u on next 3 weeks time...okehh!!
 Oh rasa macam risau jerk nak datang next appointment...
huhuhu...so my next appointment is on 21 October...
set dalam reminder siap2...kang terlepas appointment lg kang nayer jerkkk...
hahahahah...

sampai disini sahaja my story utk u'olls semua...

daaaaa.....







Posted in | 3 Comments