Followers

Archive for June 2009

Erti Kehidupan...





Saat kita memulai memahami
Apa erti kehidupan ini
Seharusnya telah mensyukuri
Segala yang kita punyai

Jangan saling menyiksa diri
Mari saling melihat diri

Bukankah kita dari satu yang dicipta
Oleh kuasanya yang tertinggiclass="gl_align_center"
Namun mengapa harus ada iri dengki
Satu dan lainnya

Jangan saling menyiksa diri
Mari saling melihat diri

Mari meminta memohon ampunannya
Atas segala dosa yang telah kita lakukan
Mari sama lepaskan rasa dendam yang ada
Kendalikanlah diri dari nafsu duniawi

Jangan saling menyiksa diri
Mari saling melihat lagi

Posted in | Leave a comment

Happy Fathers Day...!!!!

1st i would like to wish to may dad
Hj. Mohamad Silah Bin Hj. Mohd Yusof

so fathers day tahun nie bkn shj wish kat my lovely dad
but also to my lovely Hubby...
tak tau nak bg aperrr...
so jln nyer jln pikir nyer pikr..
last hmm order Cup Cake jerk lerrr
Thanks A lot to Angeliciouscupcakes
for the cute cake...
(sowwyy buat u all kelam kabut skittt)
huhu last minute nyer idea..
than bwk Sheena gi JJ..
Gi pilih kaddd...last dapat gak
Sheena pilihh...huhuhu
(dier tepuk2 kat kad tuh maser org bg kat dier)

than balikkk..tunggu daddy balikk..
pastuh
suppriseee...
(daddy ngn muker tak der prasaan sengeh sikit jerrkk)

so lets enjoy pic2 yg dapt disnap2kn oleh ibu nihhh ehhh..
kiter enjoyyy



Posted in , | Leave a comment

Friends care, Friends share, We need friends Everywhere!


My Friend

My Friend when I think of you.
I think of all that we've been through.
All the times we argue and fight,
I know deep inside that it isn't right.
I, then feel bad and alot of pain.
It feels like I've fallen from the sky like the rain.
I love you dear friend with all of my heart.
But now that you're gone I've fallen apart.
I'm getting better as the days go by.
I wish sometimes this was all a big lie.
I pray to you every night.
It's like you're my fire, a burning light.
My dear friend, I miss you alot.
I still wonder why you were put in that spot.
I know you're in a place much better than here.
Watching and helping me with all of my fear.
Our friendship my dear friend,
we will have to the end.
Friends til the end is what we will be.
Someday we'll be together,
together you and me.

Posted in , | 2 Comments

Kiter Layan jer lerrrrr...

Aku ada teka-teki utk korang semua ni... ala, bukannya susah sangat pun..Tempoh hari, aku soal seorang budak darjah satu dengan soalan ni,dan dengan pantas dan lincahnya dia menjawab dengan betul soalan aku.. Apa lagi,dengan muka yang merah dan ungu aku tertunduk malu kerana tak sangka budak hingusan mampu menjawab soalan ku dengan mudah...yg lebih memekatkan lagi warna merah dan ungu di muka ku, budak tu menyoal aku balik tapi aku hanya terpinga-pinga tak tau jawapan..apalagi, budak tu pun dengan galaknya mengejek dan mentertawakan aku.... Naik darah juga la sikit tapi takpe..sabar je la..iyalah budak2...

Oiiit,,sibuk sangat menghuraikan kisah teka-teki dengan seorang budak darjah satu, lupa pula soalan teka-teki yg akan saya ajukan untuk korang hari ni....Apa ye??ehm.... Lupa pula....Ni yang menyampah ni, muda2 dah pelupa..Takpe la, untuk tak mengecewakan korang, jawab je soalan ni.... 1 + 1=______.

Posted in | 1 Comment

Hari Isnin Hari Yg membosankan.....

Selalu tulla aku rasa mcm nihh...
asal isnin jerkkk sure cam malas nk keje jerkk....
pada hal 4 hari aku cuti....hahahah
busan busann busannn
weelll.....monday...
**end**


p/s : nie nama nyer betui2 busan nih n tak der keje da ler nihh...
baiti baiti baiti...huhuhuhu

Posted in , | 1 Comment

A Moment to Remember



A Moment to Remember
A magic moment I remember:
I raised my eyes and you were there.
A fleeting vision, the quintessence
Of all that's beautiful and rare.

I pray to mute despair and anguish
To vain pursuits the world esteems,
Long did I near your soothing accents,
Long did your features haunt my dreams.

Time passed- A rebel storm-blast scattered
The reveries that once were mine
And I forgot your soothing accents,
Your features gracefully divine.

In dark days of enforced retirement
I gazed upon grey skies above
With no ideals to inspire me,
No one to cry for, live for, love.

Then came a moment of renaissance,
I looked up- you again are there,
A fleeting vision, the quintessence

Of all that`s beautiful and rare.

Posted in | Leave a comment

HSB nafi bayi patah tulang paha akibat kecuaian jururawat

ALOR STAR: Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini, menafikan dakwaan sepasang suami isteri bahawa bayi perempuan mereka yang berusia dua minggu mengalami patah tulang paha di kedua-dua kakinya disebabkan kecuaian jururawat hospital itu, sebaliknya berikutan masalah tulang rapuh.

Pengarahnya, Dr Idris Ahmad, berkata siasatan awal mendapati proses kelahiran bayi berkenaan pada 2 Jun lalu dikendalikan mengikut prosedur yang ditetapkan dan didapati tidak berlaku sebarang kecuaian.

Beliau berkata, bayi diangkat dan ditunjukkan jantina kepada ibu sebahagian prosedur biasa yang dijalankan.

“Bayi berkenaan patah kedua-dua belah tulang paha disebabkan tulangnya yang rapuh dan perkara itu cuba diterangkan kepada waris bayi pada 4 Jun lalu.

Bagaimanapun, satu pertemuan akan diatur dalam tempoh terdekat ini antara HSB dengan keluarga bayi berkenaan bagi memberi penjelasan secara terperinci mengenai perkara yang dibangkitkan mereka,” katanya dalam kenyataan akhbar yang dikeluarkan di sini, semalam.

Semalam, akhbar ini melaporkan seorang bayi perempuan berusia 13 hari sering menangis berikutan kedua-dua belah tulang pahanya patah dipercayai berikutan tindakan seorang jururawat HSB yang memegang kaki dan kepala bukannya mengendong bayi berkenaan ketika ditunjukkan kepada ibunya selepas bersalin.


Ibu bayi itu, Noor Amiza Baddaruldin, 28, mendakwa anak sulungnya, Putri Nur Damia Danisha Noor Hairy sering menangis kerana kesakitan akibat kejadian itu.


ayat dari aku => sesaper nk jadik jururawat atau doctor tolongla...jgn anaiya nyawa yg baru nak tengok dunia nih...sedih betul la manusia zaman sekarg nih..kejam2 betul la...tak der sifat kemanusiaan langsung...kalo raser tak leh nak dengar babay bising2 ker aper ker..baik takyah jadik jururawat atau doktor....menyusahkan jerkkkk...

Posted in | Leave a comment

Expo Mega Beli Brangan Keluaran Malaysia


Mari Mari Shopping barang2 buatan malaysia....
as a citizen of malaysia....
mari la kiter semua support brgan keluaran negara kita sendiri nih..
hahaha
jom jom jom
kat maner
.
.
.
.

KPDNHEP
Kuala Lumpur Convention Centre,
Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan.
  • Enjoy a wide variety of international standard local products at affordable prices.
  • Stand a chance to win tickets to selected holiday destinations, electrical appliances, home decor items and much more.
Time : 10am to 9pm

Posted in | 2 Comments

Asamara Orang Pencen

Suaminya telah mula mengantuk tapi isterinya terbangkit perasaan
ghairah malam itu....

Si isteri bersuara,
"Dulu-dulu tu..... abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tido."

Suaminya dengan separuh sedar, menggenggam tangan isterinya, lepas tu
mula mengantuk
semula.

Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi,

"Kemudian tu.... abang selalu cium saya."

Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan menyentuh
bibirnya ke pipi si
isteri.

Lepas tu sambung tido balik.

Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi,

"Kemudian tu.... abang selalu gigit-gigit leher saya......."

Dengan perasaan marah dan geram, si suami melontar selimutnya dan
bangun dari katil
tu.

Si isteri bertanya, "Abang nak gi mana tu?"

Dengan marah suaminya menjawab,
"Nak gi amik gigi la ni!!!"

Posted in | 1 Comment

Buku...ulat Buku



Cam lamer lak tak update blog nih...
padahal tak der la bus sgt lately..
nak update about my princess nih...
now da byk ckp...aper language pn tak tau...
hehehehe
buku da pandai nk tgokk...
TV jgn ckp laa...CERIA jerk la kitorang tgokk ari ari..
hahahah.....lagu lagu lagik la....
bijak bijak anak ibu nihhh...
da leh mengundur skit2 da...sok sok kedepan la pulak..
da angkat2 bontot da...huhu kuat kuat..
cepat jerk kan maser ....sok da leh jalan..
lagi haruuu...
syok jerkk tgok perkembangan anak dpn mata nihh...
comel,lwak semua ar aderr..
it`s a good nature that ALLAH gift...

Posted in | 4 Comments

TAG by Syikinn...


TAG from Mummy Syikin...

Anda ada berapa hp? :
Dulu 2...skrg satu jerrkkk...

Jenama hp anda :
Sony Ericsson Cybershot K770i jerrkkk..

Warna Hp anda :
Gold

Anda menggunakan talian apa? :
Hotlink lerrr...Hotlink is the best

Apa yg anda dapat dengan menggunakan talian tersebut :
mcm2,voucher wayang,kredit tambahan,birthday gift, dll

Dalam sehari, berapa posen kredit anda habis ?:
ada la dalm 1 hengget kottt...tah lerr

Berapa kali anda topup sebulan?:
kekadang 1 kali jerkkk..kadang 2 kali...tgok braper byak pakai lerrr..

Anda lebih suka msj or call?:
sms jerkkk..senang

Berapa bilangan msj dlm inbox anda tika ini?:
bykk...tak leh nak kira...heheheh..jup gi delete lerr...

Ketika anda menjawab soalan ini, siapakah penghantar mesej yg paling akhir dlm inbox anda?:
Hotlink gak....heheh

Ape perasaan anda masa baca msj tu? Nyatakan reaksi :
biasa jerkkk...sekadar info jerkkk..so take note jerk la..

Apa yg anda reply kalau anda dpt msj dr sum1 yg anda x knl, n org tu boleh pula tanya balik siapa anda (sedangkan anda x knl pun siapa dia):
sy buat bodohh jerk...kalo dier nak tau saper calll la tanyer...buat abis kredit jerkkk..

Apa yang anda buat kalau ada nombor yg x knl tp misscall anda banyak kali:
samer gak buat bodoooo...

Apa perasaan anda kalau number anda diberikan kepada org yg anda admire secara senyap2?:
hehehehe..diam diam sudehhh...

Ape yg org akn ckp kt anda bile anda bace msj yg lawak?:
giler ker per...tgok phone gelak2..hahahahah

Anda taip msj guna jari?:
mestila guna ibu jari kann...jarikan byak jariii...hahah

Anda ada call or msj parents anda hari ni?:
belum lagikkk..heheheh

Ape perasaan anda bile jawab soalan2 ni?:
cam lawak pun derr bagus pun derr...heheheh..biasa2 jerkkk

Nyatakan 7 name org yg anda ingin forwardkan menatang ni dengan sebab:
Firuz Murtaza...pasal dier mmg busy ngan hp memenajang...
Siti Sarah...adik ku..pun asyik ngan phone jerkk...
Siti Fatimah...samer gak mcm yg atas nihhh..
Latika.....pun busy ngn hp jerk kott...
Nadia Byu.......kuat sms gak kot dier nihhh
Syuhadah Rosli.....rajin buat lerr yehhh
Mr.Syukkk.....Travel byk nihh..sure ramai peminat...


Posted in , | 2 Comments

DadDy DeAreSt Contest



Bukak jer blog tadi, terbaca pulak pasal contest nih kat Blog Syikin..
heeh..ape lagi ambil kesempatan utuk memblog and join contest nie.
http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest.html
per lagikk para Ibu2 sekalian...mari bersama sertainya..
heheheh


Pic nie ambil masa bercuti last month kat Pulau Langkawi
Ini lah dier Ratu & permata Hati Daddy & Ibu dierr..
IRIS HASEENA
Kenapa Byt pilih gambar nnih..hmmm
ini jerkk pic yg sesuai utk http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/06/daddys-dearest-contest.html
dan pic yg nih jugak la yg cantikk...
(daddy nih sussah nak bergambar skit)
Ader iras2 daddy ker ibu dier yerkkk??
(pandai la anda semua tettukan)
One more things yg ader pada pic nihh...
kat sini leh nanpak kan betapa terserlahnye sifat KEBAPAAN pada daddy..
Dan juga kegembiraan diwajah Daddy terhadap Ratu HAti Ini..
Hopefully Kemenangan yg dicapai nanti
memberi semangat yg lebih kuat utk Daddy
menjalankan tanggungjawabnye...
(bkn senang jadi BAPA kan kan kan)
Anyway..to daddy...
HAPPY FATHER'S DAY
We love u Daddy
(From your dearest & lovely Ibu & Sheena)

Posted in | Leave a comment

Hari Yg MembosanKan..(Dok umah Lagik bagus)

bosan tahap gaban aku hari ni kat opis...
Shipment kurang due to the Vessel Delay..huhu...
nie arr...
time busy betui2 Busy sampai tak cukup kaki tangan..
tp biler da tk busyy...
ha macm nie la..bosan nak mampus....
huhuhu...
so bosan2 nie..aku pun mengupdate la blog nihh...
heheh...hmmm...da bulan 6 da kan
cepat jerk rasanyer maser nih berlalu....
da pertengahan tahun....
pastuh ujung tahun....
pastuh masuk tahun baruu...
huiihhh
No komen on this...

Posted in | 1 Comment

Sheena Dibuli..heheh





Semalam Sheena ngamokk..
so Auntie dier da tak tau nak wat perr....
last kejadian diatas lah yga berlaku...
baru die diam...
cute jerkk

Posted in | 2 Comments