Followers

Archive for April 2010

FUNNIEST BABY FACE CONTEST (BFFC)

 
LETS JOIN THIS CONTEST
FUNNIEST BABY FACE CONTEST (BFFC) !!

maklumat lanjut click link nie erkk!!!

Posted in | Leave a comment

KENAPA SAYA X SIHAT?


1st of all nak mintak maaf kepada pemenang
'I LOVE HIJJAB - CONTEST'
sbb x pos2 lagi hadiah..insyaallah kalo kesihatan nie okee...
by next week or end of this week errk sy pos...
sorry sgt2...bukan sengaja nk tangguh...
tp keadaan kesihatan yg menentu skrg nie...



2nd - Alhamdulillah dpt rezeki lg..rezeki aper?
hahaha..rezeki anak!! kekekeke
alhamdulillah akhirnya baiti preggy lg...
skrg baru lg baru 6week 6days..
Kena jaga2 betul2 nie...hahahahaha
risau gak selepas DNC x nak lekat ker aper?
tp tue la rezeki kan namanya...Allah sentiasa bg...
syukur sgt2 kpd ALLAH S.W.T...
 best thing of my 2nd pregnecy nie nak tau aper?
hahaha..due date bln 12 bertarikh 15-12-2010
alamak samer la ngan anak dara aku Sheena..
Sheena lahir 13-12-2008...
anak ujung tahun nie....hahahahaha
senang celebrate birthday sekali ngan adik dia nnt..kekekekeke

ok dah ler..x nak merapu panjang2 lg...
see ya!!

Posted in | 11 Comments

COKODOK BERITA BASI!!!

Citer da basi...da update kat FB tapi x update kat sini jerkk!!!
(jangan mara...x der idea nak menaip sebenarnya)
Firstly, tahniah pada diri aku sbb bakal jadi ibu lg...
(i'm pregnant!! huiyeyeee..)
Berapa bulan..oh aku x tahu sbb x gi check up lg...
Ni confirm preggy from Dr.Baiti...(wakakakakaka)
budget nak lengah2 kan sikit arr..hahaha

ingat x citer yg baiti DNC last year...
alhamdulillah after 4mth ader gak rezeki lg..
ingat da x leh nak lekat lg..sbb ramai yg ckp mcm tue..lepas gugur sure susah nak lekat...
ha kalo nak tau since that period x menentu...
kadang dtg sampai 2 kali dlm 1bln...
and now!!! i pregnent but still period...
oh...nak x nak esok kena gi check gak...sbb x nak lost pregnecy again!!!!...

Esok pepagi buta nak kena bagun...waaa dgn keadaan sekarang
yg menyukarkan aku utk bgn pagi..boleh ker nie...lately aku asyik nak tidor jerk pagi..
lepas bgn subuh...mandikan sheena sure nak tido gak....huahuahuahuaaa...
perangai pemalas nak kuar...kekekeke..
so hopefully x ada apa2 yg merisaukan jiwa aku...
harap semua nyer ok...huhuhu...
risau nie wehhh...seram sejuk bila pikirkan...

xoxoxo

Posted in , | 3 Comments

BACA & PERCAYA...ANDA JUGA BOLEH!!

Testimoni terbaru:

Mohd Samudi dari Johor: "Kini Hidup saya lebih cerah & rasa berkeyakinan..berat asal 120kg, kini 103kg. Turun sebanyak 17kg dalam masa sebulan lebih. Curi-curi makan nasi tetap turun dengan SDII. target sehingga berat 90kg.

Evvana dari Sandakan: Lost 2kg dalam seminggu

Ila dari Pantai Dalam.. 3minggu hilang 11kg.... En. Bala dari Kelana Jaya turun 12kg dalam sebulan lebih... Manakala Yusri masuk minggu ketiga menggunakan SDII turun 9kg, seluar dari size 68, kini size 52...

 

x percaya..bila baca mmg x percaya...tapi bila dah cuba baru anda percaya

untuk mendapatkan maklumat lanjut..sila

Call  : 017-3653902

 

Posted in | 4 Comments

SABAR!!!

perhatian perhatian...

hadiah akan di pos dlm 2minggu lg erk...
ada hadiah tambahan yg x dapat2 lg nie...
harap pemenangnya bersabar menunggu ye...

to mummy Isma (the winner)
baiti still x dapt email from akk...nnt emailkan details erk kak..

tq all..........

nite nite...muahhhh

Posted in | 3 Comments

SMOOCH-SD2 now launch!!!!

Salam...kepada mereka yang bertanya kan tentang product SD2 
baiti dah emailkan pada anda2 semua..

jika nak tahu lagi dengan lebih lanjut..
korang2 semua boleh lah kunjungi 

kat sana pelbagai informasi untuk tatapan korang..
Untuk buat pesanan & tempahan juga boleh dibuat di blog Smooch-SD2
dengan mengisi borang yang telah disediakan..

Anda perlu mencubanya dahulu...sudah cuba baru tahu...

Posted in | Leave a comment

READ & BELIEVE IT : SD2 will make your dream come true!!!

(credit to Google for the picture)
Keratan dari Mingguan Wanita yang lalu
berminat untuk menjadi agent
call baiti 017-3653902


(credit to Google for the picture) 

Testemoni : Puan Rukia (Bandar Sunway)
 Hilang 6 kg dlm masa 4 minggu shj..
menurut kata Pn. Rukia, "baju lama2 yg dulu ketat skrg dah longgar..
seluar pun dah longgar..sudah terpaksa bershopping pakaian baru" kate beliau dgn gembiranya..."terima kasih pada slim diet2!!!"
"sy tidak menahan lapar langsung..mkn sedap2 semuanya..tapi masih boleh
turunkan berat badan..hanya dgn slim diet2"


Berminat utntuk mecuba
Call baiti : 017-3653902

Posted in | 4 Comments

OH!!! SUDAH GIVE UP???


Entry hari ini baiti nak berkongsi informasi,pengetahuan atau 'aper2 ajer'
la yg boleh dikongsikan bersama dengan anda semua...

Attention to all Blogger, Mommy, Sisters & friend...

Baiti nak tanya satu soalan..."adakah anda semua pernah berdiet?"
for sure lah pernah kan...x kira la diet untuk kurus or menjaga kesihatan...
"pernah x korang2 semua give up dgn product & plan diet korang sbb x tahan berlapar 
or x mampu utk ikut plan diet itu sendiri"?
Pasti ada kan...Most of it membuatkan kita terpaksa menahan lapar untuk beberapa bulan...betul x? Ada pulak tue nak memiliki bentuk badan yg diidamkan sanggup menyakitkan diri sendiri
dgn melakukan 'liposuction, surgery & sebagainya!!!
Oh sangat sakit!!! tidak sama sekali....
Ada pulak bila da ikuti product & plan diet degan jayanya...then terus stop (budget da x kan naik lg)
tup tup...berat badan naik balik...yer la kan...kalo nk teruskan memerlukan belanja yang besar pulak, x ke nayer kalo dah every month asyik kena amik jerk kan...pulak tue meninggalkan kesan lemak (!gedebeh!) oh tidak...da elok2 slim ader lak spare tayer...No no no no!!!



Soo....x nak membebel panjang2 stregh to the point jerk okeehhh!! (ishh baiti nie)
Korang pernah dengar x product SLIM DIET II (SD2)?
Pada yang pernah dengar ok good...tapi tau x yg SD2 nie bagus ke tidak?
kalo tanya baiti of coz baiti akan ckp bagus walupun baiti x menggunakanya..
(nak guna mcm nerr...da kurus kering niee...kalo x da lamer try..huhuh)
Pada yang x pernah dengar tentang SD2..kat sini baiti akan share the info dengan korang semua...

Untuk pengetahuan semua, SD2 nie merupakan product keluaran NEW IMAGE yang beroperasi 
di NEW ZEALAND...pernah dengar NEW IMAGE?...sebelum ini product keluaran syarikat ini iaitu ALPHA LIPID LIFELINE mendapat sambutan hangat...
so sekarang dia ada new product iaitu SD2 nie la...hehehehe..
Product makanan pendietan berformular...
baru sahaja di pasaran negara kita nie...dan alhamdulillah hingga ke hari ini..
mereka2 yang sudah menggunakan & mencuba product nie amat berpuas hati..
can u imagine ada diantara mereka ini boleh menurunkan berat badan 3 - 5 kilo dlm 1 minggu..
kalo da seminggu byk itu yg turun bygkan la 1bulan....
dan yang paling best nya bila diorg nie berhenti menggunakan 
SD2 nie berat da x naik2 dah mantain jerkkkk..
pulak tue tiada kesan lemak berlebihan (bahasa kasarnye Gedebeh)

Ini lah product diet untuk korang2 semua..dengan SD2 x ader sebab untuk korang x makan atau
skip lunch or dinner...Amalan pemakanan yang sihat itukan penting..
bukan sahaja penting untuk program diet jerk tau tapi untuk kesihatan diri kita sendiri..
pasti korang nak kan kelihatan menarik sentiasa, hubby pun suka, hidup lebih lah bermakna...
x perlu bersusah payah tahan2 lapar, or pergi buat surgery or pusat kecantikan yg dah
sah2 lerk beribu riban duit dihabiskan...

last but not least..minat!!! atau nak tau lanjut tentang SD2 nie..
jagan berlengah2 lagi..
call me : 0173653902 (baiti)

Jom cuba!!!



Posted in | 2 Comments

DAN PEMENANGNYA>>>>????

wahhh...tentu ada yang ternanti2kan keputusan utk contest yg da baiti buat
3minggu yang lepaskan...contest aperr?
I 'LOVE' HIJJAB - BEAUTY CONTEST

Sebelum nak umumkan pemenang...nak bagi tau yang pemilihan juri ini adalah
berdasarkan kreativity anda mengenakan Hijab..bukan sekadar lilitan or kekemasan shj..

So ini lah pemenang yg menjadi pilihan hati para Juri
(my sisters, hubby n i)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

1st Place
Email : ismayanti81@gmail.com



2nd place
Email : iena_nce@yahoo.com




3rd Place
Nama : Nil
Email : flerida_haliza@yahoo.com


Fuhhhh...lega da umumkan pemenang ni...penyertaan x ramai sgt...
but still susah nak buat pilihan...okeehhh!!!
membuat pilihan tue kan memerlukan ketelitian..hahahahh!!

TAHNIAH kepada pemenang...
kepada yang tidak berjaya..jangan putus asa...
insyaallah next time leh cuba lagi....

P/s : Pemenang semua..sila buat entry tentang kemenagan anda ini erkkk....
yg penting email kan details anda seperti Alamat,phone no. kat
untuk urusan penghantaran hadiah...





Posted in | 6 Comments

IBU JERIT....OH NO!!!

 Oh..lately Sheena amatla aggressive...kalo berjaga ada shj sesuatu yg nak dibuatnyer...
huhuhu..pantang lepa kejup..sure ader jerk project dia...


New face mask...confirm avoid H1N1....wuhuuuiii...
(nie ibu yg buat sbb sheena dok mintak byk kali suruh bukak)
Geram!!!! ngeeeeee...




Now da pantang jumpa botal bedak....sure nak tongang tongengkan sampai kuar isi...
kalo x kuar isinyer sheena will say "ibu...bukak..."
kalo x bukan Sheena akan gesek2 kaki kat lantai sambil tepuk2 lantai...
(marah la tue)
Daddy ckp dah Mcm aksi AR Tompel 
jadi bomoh dlm Nasib Do Re Mi...hehehe

Posted in | 2 Comments

DIET TANPA LAPAR : WITH SD2



Korang dah x larat nak ikut plan diet yang korang ikuti skrg nie...
dah cuba byk product tapi x menjadi? Dah letih kuar masuk kuar masuk body-line spa...da habis beribu riban..tapi x juga kelihatan

Sekiranya anda masih belum berjaya, cubalah SLIM DIET II (SD2).
Product Terbaru di pasaran...baru sgt2...

Cuba lah satu tin dahulu....puas hati baru tambah lagi!!!
Money back Guarantee....JAMINNN!!!!
trust me....insyaallah berkesan..

untuk makluman lanjut atau ingin mencuba product ini 
call me or sms me 017-3653902 (baiti)

Jom follow Smooch-SD2 juga... pelbagai informasi untuk dikongsi bersama

Posted in | Leave a comment

MY BEAUTIFUL BLOGGER AWARD



1.THANKS & LINKS THAT THE PERSON GIVE YOU THE AWARD
Thank you soo much to Mama Norma...

2.PASS THE AWARD ONTO 15 BLOGGER YOU'VE RECENTLY DISCOVERED AND THINK ARE FANTASTIC

  1. Mommy Ayu (Mummy Yuyu) 
  2. Ummi Hanie (Ekspresi.com)
  3. Mommy Nad (Queen of two hero)
  4. Mommy Lynna (A Walk to Remember)
  5. Pn.Nadia Bayu (Cik Nadia Bayu)
  6. Mommy Syikin (Syikin & Family)
  7. Mommy E-car (Nazrin's Wifey..Eiymann's ibu)
  8. Cik Yana (Yana Oh Yana)
  9. Masz (Life of Reflisia)
  10. Bie (Bie Azreena)
  11. C.E.T.O.T
  12. Hazlina (Hazlina Shahrel)
  13. DrHanie (The sporadic Chronicles of regular family)
  14. Meamyra (Mea Zara Fairy Tales)
  15. Along (BLOG ALONG25)
agak jenuh gak nak pilih...x bermakna yg lain2 tue x fantastic...semua fantastic...nie yg the best for me...

3. CONTACT SAID BLOG AND LET THEM KNOW THEY HAVE WON THE AWARD
Done
4. STATE 7 THING ABOUT YOURSELF
  1. Penyayang...
  2. peramah gak orang nyer...
  3. Comel n kurus jerk orangnyer....
  4. Easy going....
  5. x suka campur hal org yg x ada faedah...
  6. Benci akan org yg menipu...
  7. suka berkawan..x kira la kawan baru atau lama...

Posted in | 7 Comments

SENARAI PESERTA..pls check!!!

Contest officially close....

salam....sila semak peyertaan anda disini okehh...
yg maner x ader sila tinggalkan pesanan diruang comment...
peserta x ramai sgt nie...sonang nak buat pilihan...huhuhu..

Seperti biasa, Pemenang akan dijalankanberdasarkan creativity anda mengenakan Hijjab.
Baiti akan announce kan Senarai Top 5 soon erkk...nak tunggu para2 juri balik kerja dulu..
so kalo x ada apa hal atau masalah baiti akan announce kan pemenangnya pada hari isnin errkk...






Posted in | 4 Comments