Followers

Archive for June 2012

Berdiet Tanpa Berlapar


Alhamdulillah syukur kepada Allah. 
Kerana dengan izinnya dapat juga Baiti 'Hit The Target'.
Now i'm officially Agent & Dealer of New Image Sdn. Bhd.
i'm enjoying doing this biz now..
Bukan seronok dengan figure incomenya.
Tetapi lebih puas & seronok bila dapat bantu orang kelihatan gembira & seronok.
Tak kisah dah penat ke letih kesini sana hantar n ambil stock,
semua tue kalau dapat mengembirakan orang saya akan lakukan..

Thank you to all my Client yang percaya dengan saya & juga Product.
Teruskan lagi usaha anda. Saya akan bantu hingga anda berjaya.
Memang meletup penagan SD2 ALPHA LIPID kali ini.
Mana tidaknya jika hasilnya 2x ganda berbanding SD2 (lama)



Apa itu SD2 ALPHA LIPID? 
Produk baru dengan advanced formula ni 2x lagi hebat.
Diperkaya dengan kandungan green tea+fiber+high protein+9 jenis essential asid amino+11 vitamins+12 minerals dapat mempercepatkan kadar penurunan berat badan 
Ianya juga mengelakkan sembelit serta meningatkan metabolisme badan. 
Produk ni bukan utk orang yg gemuk/ obesiti sahaja tau. 
Orang yang kurus badannya juga masih ada 'hidden fat' yang cuba disembunyi dengan berbaju belang, memakai korset, dll. Produk ni juga sesuai untuk semua, lelaki mahupun wanita, tua mahupun muda.
Pada yang pernah mencuba pelbagai produk lain sebelum ni tapi tak menampakkan kesan yang memberangsangkan, jangan berputus asa. Anda boleh Cuba dulu AlphaLipid SDII ni.
 Lihat dulu perubahan dengan 1 tin AlphaLipid SDII (3-5kg penurunan dalam tempoh seminggu). 
Ayuh turunkan berat badan secara mudah, tidak menyakitkan, sihat dan tanpa perlu berlapar
 Bonus- kulit jadi cantik!

Kepada yang berminat untuk mencuba SD2 ALPHA LIPID ini
jangan tunggu lagi. Dapatkan nya segera sementara stock masih ada..
CALL/SMS Baiti 017-3653902
Dengan setiap pembelian 4tin SD2 ALPHA LIPID dapat FREE GIFT Weight Scale
Kami juga memerlukan Agent / pengedar di seluruh Malaysia!!
Jom BerSD2 & buat side income!!


Posted in | Leave a comment

Promosi SD2 Alpha Lipid



PROMOSI akhir untuk bulan ini...dengan pembelian 4 tin ALPHA LIPID SDII anda layak menerima FREE GIFT WEIGHT SCALE (seperti gambar di bawah) hubungi Segera Saya atau SMS 017-3653902 untuk promosi ini..cepat!!cepat!! sementara stok masih ada..
Jom diet dgn ALPHA LIPID SDII ~TANPA PERLU BERLAPAR. Formula 2x ganda lebih berkesan utk LEMAK YANG EXTRA DEGIL!!!!
More info KLIK SINI
 

Leave a comment

Alphalipid SDII




PROMOSI! PROMOSI! Pembelian Alphalipid SDII selama sebulan (4 tin) FREE Turbo Shaker! pm me for more detail.Rugi kalau lepaskan peluang ni!
Anda tak perlu bimbang dengan Alphalipid SDII ni, ia BUKAN UBAT DIET, tetapi MAKANAN KESIHATAN (food supplement) yang diperkaya dengan kandungan green tea+fiber+high protein+9 jenis essential asid amino +11 vitamins+12 minerals dapat membantu mempercepatkan kadar penurunan berat badan+mengelakkan sembelit+meningkatkan metabolisme badan.
Harapan baru untuk menurunkan berat badan dan menjaga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaik pulih kesihatan secara keseluruhan :)

banyak lagi keistimewaan AlphaLipid SDII ni. Nak tau? pm me for more detail. 017-3653902

Posted in | Leave a comment

Sila Percaya!!!!



Alhamdulillah.. My client dpt turnkan berat badan 2kg dlm 1minggu shj.. Next sms yang dia sudah masuk 2nd tin.. Kalau seminggu dah dpt turn 2kg...wonder if 4weeks!! Berminat untuk cuba PM/SMS 017-3653902

Untuk informasi yg lebih lanjut
KLIK SINI

Posted in | Leave a comment

Turun 20kg dalam masa 4 minggu!!! x percaya!!!



Sila baca & Percaya...
salah seorang client saya/pengguna product SD2 yang berjaya turun berat badan sebanyak 20KG dalam masa 4 minggu. Saiz pinggang turut mengecil!!! Anda bagaimana?? Tiba masanya utk melupakan diet lama anda dan nikmati penurunan berat badan secara sihat dengan ALPHA LIPID SD2~

Haaaa... Betui ke? X percayalah?
 :) x percaya? Sila lah percaya kerana ianya adalah benar & kenyataan.
Dan jika nak percaya lagi boleh lah mecubanya.. orang kata belum cuba belum tau kan...
Bila dah cuba barulah anda mempercayainya ;)

Berminat Jom!! Ada promosi khas untuk anda yang nak mula mencuba!!!

Posted in | Leave a comment

HAIQAL a.k.a HERO


Mungkin mereka yang folow Baiti di FB dah tau cerita ini. Perkara ini mungkin dah lama, 
tetapi pada Baiti ianya tetap seperti baru. Kisah Haiqal yang dah mula lasak. Berlaku ketika baiti baru balik dari kerja dalam pukul 6.30ptg macam tue la.. Haiqal & Sheena sedang main di perkarangan rumah. Macam biasa bila Baiti balik kerja, Baiti akan tolak ampaian baju masuk kedalam kawasan terlindung. Takut hujan kang berkarat pulokk besi2 ampai tue. Masa dok tolak ampain tue, panggil la bubudak nie ajak masuk rumah, yer lah kan dah senja2 nie x eolok duduk luar main lagi. Tetiba je dah nampak si Haiqal tergolek dekat tepi 'car posh'. Terus berlari angkat & gosok kepala dia. Tetiba jerk rasa basah tangan, sekali tgok waaaaaa amik ko darah memancut2 kuar.. Alamak!!! berlari masuk umah amik kain & kuar balik masuk kereta gi klinik. 

Dekat klinik, alhamdulillah darah dah kurang kuar, tapi yang tak seronak nak tengoknya adalah Haiqal kena jahit.. Adooiii... ngeri ibu, sedangkan masa Kakak Sheena jatuh dulu pun ibu da mcm nak pengsen tgok darah nie kan Haiqal. Terpaksa juga ibu kutakan semangat.. Nasib kena jahit sikit jerk, tapi tetap ngeri gak nak tgok... Selesai jahit, Doktor pesan untuk pantau keadaan Haiqal dalam masa 24jam nie. Kalu dia mula muntah-muntah berterusan kena bawak ke hospital. Harap tak ada apa-apalah yang serius. Kalau nak bandingkan dengan Kakak Sheena dia lagi teruk. Tapi alhamdulillah lah x ada perkara yang serius berlaku selepas itu.

Sampai rumah, Haiqal terus capai mainan & main seperti biasa..

Ini  rupa Haiqal bila berbalut kepala.. Kuar toncet 'Upin' & berkopiah macam tokwan. 

Sampai masa untuk tidur, Haqial dah mula merengek & menagis. Baiti buat susu, sebab biasa Haiqal akan minum susu sebelum tidur. Habis sebotol susu, tak sempat 5 minit dia lelap, tetiba dia muntah. Habis kuar balik semua susu yang dia minum tadi. Lenjun satu tempat tidur. Dan dia berterusan muntah sampai dah x der menda yang nak dimuntahkan. So Baiti decide untuk bawak Haiqal ke hospital SALAM selepas bincang dengan daddy nak bawak hospital mana. (hospital pun da x sure nak bawak kat mana dah.. tetiba jd blur kat tengah-tengah jalan raya). Sampai hospital dalam pukul 11mlm, doktor terus buat X-tray. X-tray Officer on call terpaksa tunggu dalam 5minit. Masa dekat hospital tue pun dia masih muntah-muntah lagi. Akhirnya Haiqal kena tahan wad untuk pemantauan.

Masa kat wad baru lah Haiqal boleh tidur. Setelah diberi suntikan ubat tahan muntah.
cian adik..

pukul 12mlm baru dapat naik wad. tak pasal bermalam kat wad mlm tue. Esok nya doktor pakar Dr. Shukor datang tengok keadaan Haiqal. Alhamdulillah Doktor cakap nampak macam tak ada apa yang serius. Tapi doktor nak pantau lagi sampai petang ini. Kalau tak ada apa-apa Haiqal boleh la balik. Yeaayy..

Doktor, Saya dah sihat.

Yeayy.. Alhamdulillah petang dah boleh balik. Haiqal pun dak berlari-lari dalam wad. Buat macam umah dia jerk. Kalau doktor x bagi balik pun baiti suruh daddy cakap ngan doktor mintak balik. hehehe. Mana x nya. dia dah ligat balik macam biasa. kita pulak yang risau tgok dia. Kepala tue berjahit takut jerk jatuh kena tempat jahit ke aper ke.. hisshh seriau...




Posted in , | Leave a comment

DERHAKA - hanya anak derhaka kepada Ibu Bapa?


Seringkali kita mendengar yang zaman sekarang anak-anak makin ramai yang derhaka kepada ibubapa. Disebalik fenomena yang berlaku ini adakah kita (Ibubapa) mengkaji dan merenung sejenak kenapa anak-anak pada hari ini semakin nakal,jahat dan menderhakai kepada ibubapa mereka? Jika ibubapa mendidik anak-anak dengan betul mengikut gaya hidup islam perkara sebegini dapat dikurangkan. Apabila anak derhaka kepada ibubapa kita bising tetapi adakah kita telah mendidik anak-anak kita dengan betul? Didikan agama yang cukup? Apa kata kita lihat dahulu kisah di bawah :

Seorang lelaki telah datang menemui Khalifah Umar al-Khattab r.a. mengadukan hal kederhakaan anaknya. Lalu Umar memanggil anak lelaki itu dan memarahinya kerana derhaka kepada bapanya serta lupa kepada hak-hak bapanya.  Anak itu menjawab: “Wahai Amirul Mukminin, tidakkah anak mempunyai hak ke atas bapanya?” Umar menjawab: “Ya.” Dia bertanya lagi: “Apakah ia wahai Amirul Mukminin?” Jawab Umar: “Memilih ibunya, memberikan nama yang baik dan mengajarnya al-Kitab (al-Quran).” Anak itu berkata: “Wahai Amirul Mukminin! Sesungguhnya bapaku tidak pernah melakukan satu pun perkara tersebut. Mengenali ibu saya, dia dahulunya seorang hamba berkulit hitam dan tuannya seorang Majusi. Saya pula dinamakan “Ju’olan” iaitu sejenis kumbang biasa berwarna hitam. Dia juga tidak pernah mengajarkan aku walau satu huruf pun dari al-Quran.  Umar lantas berkata kepada lelaki itu: “Kamu telah datang mengadukan kederhakaan anakmu, walhal kamulah yang telah menderhakainya. Kamulah yang telah berlaku buruj dan jahat sebelum dia berlaku demikian terhadapmu.”  Begitulah, Saidina Umar meletakkan kesalahan kepada si bapa, lantaran kecuaiannya dalam mendidik anaknya sendiri. 

Benarlah kata-kata Pensyarah subjek Institusi Islamku mengatakan kajian dibuat sebenarnya pada zaman sekarang lebih ramai ibubapa yang menderhaka kepada anak-anak kerana didikan agama tidak diberi secukupnya kepada anak-anak dan lahirnya genarasi tidak bertamadun zaman moden yang ada pada hari ini. Jadi, didiklah anak-anak sejak dari dalam kandungan lagi. Semoga generasi pewaris kita hidup dalam jalan yang diredhai oleh yang Maha Esa.

Secara Amnya, 'derhaka' biasa kita kaitkan dengan perhubungan anak dengan ibubapa.
Namun, tanpa kita sedari, ada antara kita yang bergelar sebagai ibubapa juga penyumbang permasalahan remaja hari ini kerana kita yang “derhaka” terdahap mereka. Mungkin, kita seharusnya cuba memperbetulkan apa yang terjadi pada hari ini dengan memperbetulkan diri dan keluarga kita sendiri.

Sebelum anak menjadi derhaka, sebenarnya ibu bapa adalah penyebabnya, kerana ibu bapa dahulu yang menderhaka kepada anak2. Saya sebagai ibu pun takut mendengarnya, sebab saya bukanlah sempurna dan didikan agama saya pun tak selengkap mana. Tapi alhamdulillah Mak banyak beri nasihat & pendapat dalam mendidik anak-anak. PERTAMA : 'Mak' pesan mulut kita kena jaga. Dari segi pertuturan & percakapan kita seharaian. Setiap perbuatan kita, percakapan kita semua akan diikut oleh anak-anak. Tambah pula anak-anak zaman sekarang ini yang bijak pandai. Dah pasti mereka cepat tangkap apa yang didengari oleh mereka. KEDUA : Emak juga selalu berpesan 'Setiap perkataan yang keluar dari mulut ibubapa itu adalah satu doa'. walaupun kita bercakap tanpa niat apa-apa. Kalau boleh elakkan lah bercakap yang x elok terutama sekali ketika kita marahkan anak.
Biasa bila masa kita marah kan anak lah macam-macam perkataan yang tak patut keluar. (betui jugak kata emak tue) Cakap sentiasa kena lembut dengan anak-anak. kasar percakapan kita, kasar jugak lah percakapan mereka. KETIGA : Emak cakap jangan membeza-bezakan anak-anak. tak kira lah bezakan diantara adik beradik, saudara-mara, jiran tetangga atau sahabat handai. Ambil kebaikan atau kesilapan orang lain itu sebagai satu pengajaran kepada mereka bukan membeza-bezakan. Bila kita membeza-bezakan kan mereka ini, biasa kita akan cakap 'kenapalah ko ni x macam anak makcik sekian sekian, lagi bagus kalo dia jadi anak mak' (lebih kurang mcm tue lah kot) anak kita akan rasa 'Oh mak x sayang aku, mak lebih suka anak makcik tue dari aku'...hmmm betui gak tue. Sebab pernah dengar Doktor Fadzilah Kamsah cakap menda yang sama. Sebab otak anak x boleh fikir yang positif. Dia akan tangkap yang negetif dulu.  So Doktor Fadzilah cakap kita kena cakap perkara yang Positif dahulu. 

Harap entry kali ini dapat sedikit sebanyak pengetahuan dalam mendidik anak-anak. Tak lupa untuk diri Baiti sendiri. Beringat sebelum bercakap, bertindak dan sebagaiya.



    

Posted in | Leave a comment