Followers

Kejayaan Hasil dari usaha sendiri.. Syukur


Alhamdulillah, Bersyukur sangat-sangat kepada ALLAH, kerana membuka rezeki kepada seluruh umat didunia yang berusaha & bekerja keras demi meneruskan kehidupan. Baiti bersyukur sangat-sangat kerana
akhirnya berjaya juga melakukan sesuatu yang baiti minat. Setelah 5bulan bergiat dalam biz sebagai pengedar tetap New Image Sdn. Bhd. yang terkenal dengan produt nya iaitu ALPHALIPID SDII & ALPHALIPID LIFELINE akhirnya baiti berjaya membuktikan kepada suami (terutamaya) yang bahawa biz ini mudah & memang boleh mendatangkan pendapatan yang lumayan setiap bulan. Siapa sangka dari permulaan biz nie income baiti hanya RM240 semakin lama semakin meningkat hingga ke RM3k sebulan.

Ranking yang mudah untuk dilakukan. 
Bukan system pyramid yang perlukan 'Kaki' ramai & banyak.
'Kaki' sikit tapi income banyak :)

Rasanya semua dah tahu yang baiti memang minat berniaga. Dari mula2 dulu berniaga tudung secara online, kemudian jual baju, kain & macam2 lagi. Kalau nak tahu biz sebelum nie memang sukar sebab kena bersaing dengan perniaga lain. Pulak tue sentiasa kena 'Up to date'. Pemilihan corak & warna juga penting. susah kita nk 'attract' customer sekarang nie yang kebanyakannya ada fashion, warna & design kegemaran mereka. Sudahnya stock tak dapt nak habis, tersimpan ajer dalam kotak & bawah katil, tak pun buat free gift pada customer, tak ke rugi dah kat situ, modal pulangan tak seberapa pun. Ini lah 'Nature of Business'

Yang ke-60 means New Image Sdn. Bhd nie dah lama, 
setanding dengan MLM yang lain.

Akhirnya baiti jumpa juga satu biz yang boleh mendatangkan pendapatan yang agak lumayan pada setiap bulan. Modal biz pun tak besar sangat, mampulah untuk buat, kena pulak dalam 1 bulan sahaja dah dapat balik pulangan modal tue. So memanglah tak rugi langsung. Produk pun berkuali & dijamin. Halal tue sudah tentu. Baiti nie dah jadi ahli New Image Sdn. Bhd. nie dah lama dah, boleh dikatakan setahun lebih yang lalu. Tapi sejak produk barunya ALPHALIPID SD-II dilancarkan, ianya mebuka mata baiti, produck ini sememangnya berkesan, dah ada testemoni yang dapat turunkan berat badan mereka 1bulan sampai 20KG. so kenapa tidak baiti cuba untuk jual. Alhamdulillah bulan pertama buat biz nie 30 tin terjual dalam masa 1bulan shj, dengan penjualan 30 tin baiti terus layak sebagai pengedar tetap NZ New Image Sdn. Bhd. Masuk bulan kedua makin bertambah jualan sampai 80tin, begitu juga bulan2 seterusnya. Sampai lah penghujung October lalu baiti akhirnya dapat selesaikan 500 tin penjualan dalam masa 5bulan dan melayakkan baiti untuk menerima Royalty dari syarikat. Alhamdulillah, semua nie berkat usaha & tunjuk ajar dari leader baiti yang x pernah putus2 bagi semngan & dorongan. Dalam biz nie ada leader yang akan berikan kita panduan & cara untuk kita berjaya. Jadi kenapa perlu baiti risau kan, bukanlah bermakna buat seorang diri, ada group ada team ada leader yang banyak sangat membantu.

 Saya tersenarai sebagai penerima ROYALTY MALYSIA ke-60
pada 18hb November 2012 ini..

Bila dah tersenarai sebagai penerima Royalty dari syarikat tue baiti rasa puas sangat sebab, hasil usaha kita selama ini terbalas dengan ganjaran dari syarikat. Bukan lah kerja sia-sia, jual beratus-ratus tin tp x dpt apa-apa benefit hanya untung runcit ajer. Biz nie BUKAN macam tue. Kita rajin, usaha lebih Ganjaran syarikat akan bagi. Nak dibezakan dengan bekerja makan gaji, setahun kerja pun belum tentu layak untuk terima Bonus dari syarikat kan? kurang-kurang kena kena kerja setahun & mutu kerja, kehadiran yang bagus baru lah layak untuk dapat bonus, itu pun belum tentu 2-3bulan gaji, kalau sebulan gaji pun tak dapat penuh kan. Dengan Biz New Image ini setiap tahun 2x Bonus diberikan, Semua agent layak untuk mendapat Bonus dari syarikat tue. hmmm.. Bersyukur sangat-sangat kerana sahabat Blogger & FB saya Ezira & Suaminya Fahruddin membuka mata saya dengan Biz nie.. kalau tak memang tak merasa lah apa yang saya dpat sekarang ini..

Jadi kepada mereka-mereka yang masih berfikir jalan & cara perniagaan yang ingin dibuat bagi menambahkan pendapatan sampingan diri atau keluarga. Inilah Perniagaannya. Jadilah agent/Pengedar New Image Sdn. Bhd. Marilah bersama-sama baiti kita kecapi kejayaan untuk diri sendiri & kesenagnan keluarga kita. Product bagus, terbukti berkesan, jana pendapatan lumayan setiap bulan hanya sebagai Agent/Pengedar New Image Sdn. Bhd. sahaja. Baiti akan bantu anda untuk berjaya seperti baiti & leader-leader.

Hubungi Baiti untuk menjadi pengedar


This entry was posted in , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kejayaan Hasil dari usaha sendiri.. Syukur

mommykaseh said...

semoha kisah Baiti menjadi perangsang dan pendorong mereka di luar sana...terutamanya yg mencari sumber pendapatan tambahan lumayan:) TAHNIAH BAITI!

Iela Fazielah said...

wah baiti...bagusnyer... tahniah..