Followers

Ujian Memandu (with 'Jambu' JPJ Officer)

Hari ini merupkan hari yang agak bersejarah jugak lah  dalam hidup Baiti... Stelah sekian lamanya dok menunggu peluang, Akhirnya kali ini baru berkesempatan.. Hari ini Baiti menjalani ujian memandu bahagian II & III di IMKEDA Cheras Batu.9. Alhamdulillah dengan izin 'Allah' hari ini Baiti telah 'LULUS' dengan jayanya...Mula tue agak menggeletar jugakla lutut ni nak ngadap 'test' JPJ tadi..Kuar masuk tandas berapa kali tah tadi..Punyalah gemuruh..huhuu..(perasaan gemuruh mcm nak Nikah dulu jerkkk!! hah..)



'On Road Test' - Masa nih perut lak memulas2 (kecut perut)..Darah gemuruh kuat sangat nak buat mcm maner...terima jerk la..Biler nombor giliran Baiti disebut, terus bangun amik borang and duduk balik sebab kena tunggu giliran, time tuh ader dalam 3 orang (Chinese Girl) sedang tunggu giliran utuk memandu..Tapi nak dijadikan cerita & menambahkan ketaq lutut Baiti nih...Sampai jerk kereta dari bawak 'Pelajar' balik dari jalan raya..Abg. JPJ tuh tunjuk isyarat 'Time-Off' dkt Acik staff situ...lepas tuh dia ckp kat Acik yg jaga kaunter tuh "yang bertudung tuh, panggil dia"..Baiti pun dok tengok la siapa yg bertudung yg dimaksudkan..ingat dier panggil minah tuh sbb ader tertinggal barang ker aper ker..rupanya...Akulah org itu...wahhh!!! lagi la tambah ketaq..dah la potong Turn org pastuh kena panggil sendiri dgn Abg JPJ lak tuh..mak aiii kecut (sib baik handsome) ;p ..masuk dalam kereta relex dulu then baru mula...'Alhamdulillah' selamat gak den bawok Brother JPJ yg chumel + Jambu tuh balik...LULUS..yezzzzzaaaa...

Kesimpulannya, test hari nih banyak betul peluang yang baiti dapat, dah la dapat buat bukit 2x, on the road potong turn org..huhuu..cepat jerk siap cepat den balik...hhhuuhuuu..Now tunggu Lesen ajer..yeyy..nnt da leh ronda2 sendiri, kerja gi sendiri...hahahahaaa best best best!!!

This entry was posted in , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ujian Memandu (with 'Jambu' JPJ Officer)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wah skali jelah test ne? teror teror.. ila dulu repeat kiki

Baiti said...

BABY (MAMA AMANA & ARIEF) : Alhamdulillah dear, sekali jerk lulus terus..mula rasa gak mcm kena repeat jerk..tp kalo boleh x nak lah repeat..rugi duit & masa...huhuhu..sib baik JPJ Officer semua murah hati..huhuhu..

JaSmIn said...

bestnyer.. baiti test jpj kt cheras napa jauh sgt kt subang xde eh ?sy pn tgh nk amik lesen mls nk bgantung kt suami utk antar g kje he3 congtars baiti ;)

Baiti said...

JaSmIn : tue la kan..jauh giler..baiti daftar ngn IMKEDA Subang...masa amik KPP tue subang dah penuh so terpaksa lah amik saner..tapi test jerk kat Cheras..Kursus & Belajar semua kat area subang - Damansara jerk...janji da lepas..hehehe...

mylifeasastudent said...

Hi active lagi tak blog nih