Followers

????

Tak tau nak bg tittle aper...
hanya mmpu meluahkan shj..

last thusrday...cam biasa..
check up kat SALAM...
n finally found out that there is no fetus heart..
tapi jantung aku yg brgerak sgt laju...

tuhan lebih tahu perasaan aku time tue..
but this time...alhamdulillah..
semangat aku kuat...
mungkin aku telah bersedia menerima apa2 shj
berita & ketentuan dari NYA

isnin aku akan buat appoinment dgn doctor
untuk jlnkan DNC
at the same time aku perlu bersedia kalau2
kandungan aku akan jatuh awal tanpa diduga...

until now masih belum turun...
yang turn hanya darah yg membuat kan aku
agak sakit sakit di bahagian peranakan...
sakitnya tuhan shj yg tau..
sangka ku sakitnyer seperti period pain shj...
tapi..adduuhhhhhh..

org tua ckp aku kata perlu diberi nama juga...
kerana dia menanti kita dimahsyar nnt....
ohhh...sedih nyerr...
sediah teramat...nama iu nnt pasti
tidak aku panggil selalu dirumah seperti sheena...
sgt sedih lg x dpt aku melihat dia membesar seperti Sheena..
waa.....
disebab kan aku x ada anak lelaki lg
maka ibu & daddy akan namakn nya dgn
`NA'IL AFKAR'
yg bermaksud
NAIL - yg suka memberi/penyelesai masalah
AFKAR - yg bijak

hatiku rehda dgn ketetuanmu ya allah..
tunggu ibu disana ya sayang....








This entry was posted in , . Bookmark the permalink.

6 Responses to ????

Nadya said...

hmm..kiranya doc dekat poliklinik tu btol la ye..ckp fetus xde heartbeat..nowadays, 2nd opinion pun susah nak percaya kan..kene gi 3,4 baru konfem..

1st pregnancy sy dlu pun fetus xde heartbeat detected masa 7th week..jumpa 2 docs..ckp benda yg same..tapi sy tunggu lg 2 weeks utk konfemkan btol2..takut kalau2 kita decide untuk d&c tiba2 heart lmbt develop ke..sbb sy xde bleeding lngsung, so decide tunggu..

tapi bkn rezeki lg time tu..terpaksa d&c gak..sedih tp redha je..alhamdulillah skang Allah dah makbulkan doa sy..harapnye awak sehat ye lepas ni n boleh try lg..insyaAllah..

Baiti @ Mizz Zizee said...

tue la...cian doc tue...tp tue la kan kalo tuhan ckp jadi maka jadilah...

2nd doc maser scan mmg baiti nampak fetus heart dier....tp tue la da x ader rezeki kot this time...

salmal's said...

salam baiti ,
sy pnah jugak alami apa yg baiti alami. mmg sakit mengalahkan period pain time darah kluaa. pakai pad pon melimpah2. Alhamdulillah complete n xperlu d&c. semoga cepat sembuh dan cuba lagi.

reitak said...

salam baiti,
sorry to hear about this....i'm about 12 weeks preggy and biler terbaca tu i terkejut jugak...

sabar n redha je la, God has other better plans for you....

take care ya.

Shykin said...

besabar byk2 baiti... ade hikmah disebalik semua ni.

baiti da brp bln? ..

Baiti @ Mizz Zizee said...

REITAK : it ok...now i da leh terima da...hmm x ader rezeki kan...tentu ader sbb kan..ALLAh maha mengetahui...

SYIKIN : yer la syikin tq yer...9 weeks + time tuh...x per x ader rezeki...insyaallah masih boleh mencuba lagi...huhuhuuhu